Niciodată nu ar trebui să mergi la culcare cu părul ud. Iată de ce…

Este posibil să nu-ți fi dat seama niciodată de acest lucru până în prezent, dar există trei motive foarte bune pentru care n-ar trebui să mergeți la culcare cu părul ud. Poate că te gândești că, „da, fac un duș înainte de culcare și de obicei, usuc părul înainte de a merge la culcare.”

Dacă acesta este cazul, este bine să vă asigurați că părul este absolut uscat înainte de a pune capul pe pernă. În caz contrar, s-ar putea să vă treziți în mijlocul nopții regretând că nu v-ați uscat părul un pic mai bine! Iată de ce:

Vârfuri despicate

Chiar dacă pare a fi cea mai neînsemnată dintre preocupările dumneavoastră, când puneți părul ud pe pernă, fricțiunea părului ud cu suprafața pernei sau prosopului poate deteriora de multe ori firele de păr fără să vă dați seama. În timp, învelișul firului de păr se deteriorează și acesta devine casant, lăsând vârfurile să se despice.

Infecții nedorite ale scalpului

Perna este locul ideal pentru proliferarea bacteriilor datorită faptului că absoarbe transpirația, uleiurile naturale de pe piele, și chiar și celulele moarte ale pielii. Dacă toate acestea se combină mediul umed al părului, acesta este motivul perfect de reproducere a microorganismelor ce vor fi cauza unor posibile infecții viitoare.

Durerile de cap din mijlocul nopții

E adevărat, a merge la culcare cu părul ud poate provoca adesea, dureri de cap serioase. Temperatura corpului tinde să scadă până la temperatura camerei unde dormi în primele stadii ale somnului, pentru a crește mai târziu, când se intră în stadiul REM. Dacă părul este umed în timpul acestui proces, capul nu va fi capabil să se adapteze la temperatura corpului, ceea ce va determina apoi manifestarea unei dureri de cap severe, care vă poate ține trează toată noaptea.

Așadar, după cum se poate vedea, este foarte important să uscați bine părul înainte de a adormi.

Sursa: SimpleorganicLife

***

balsam de parBalsamul de păr este un produs natural, ce conține ingredienți activi cu efect regenerant și nutritiv, care întăresc și prelungesc efectul Șamponului VivaNatura. Componentele naturale ale balsamului de păr VivaNatura au proprietatea de a reface structura degradată a firului de păr, care este adesea supus agresiunii mediului extern (soare, vânt, vopsea de păr, placă sau ondulator). Părul necesită o îngrijire specială atât vara, cât și iarna, întrucât soarele puternic și umiditatea, greul și vântul afectează structura firului de păr. În acest caz, este indicat să folosim, la fiecare spălare, un balsam natural care “îmblânzește” părul și îi conferă strălucire și volum. Balsamul de păr cu Aloe și Tătăneasă este ideal pentru a avea un păr sănătos și plin de vitalitate.

Balsamul are o formulă regenerantă, care tonifică și hidratează rădăcina și firul de păr. Conține uleiuri naturale, presate la rece de măsline, cocos, care hrănesc și întăresc părul deteriorat și fragil, extracte din plante: tătăneasă, răchitan, gălbenele, mușețel, plop, coada șoricelului, brad, uleiuri esențiale de patchoulli, tea tree. Toate aceste ingrediente acționează sinergic pentru ca părul să devină mătăsos, cu volum și plin de viață. Balsamul natural VivaNatura accentuează culoarea și luciul, stimulează creșterea părului și oferă protecție împotriva agenților de degradare. Formula balsamului este îmbunătățită cu extractul de aloe vera, care are un efect antioxidant, antibiotic, regenerator celular, astringent, ce conține peste 75 de elemente nutritive – vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, B12, C, E, acid folic, etc), minerale (calciu, crom, cupru, fier, magneziu, potasiu, forfor, sodiu, zinc), aminoacizi și enzime. Aloe Vera este un remediu ideal pentru căderea părului, păstrează echilibrul pH-ului la nivelul scalpului, acționează ca un balsam natural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *