”MEN – o pausa” sau andropauza la barbati

De ce acest cuvant MENOPAUZA (in engleza – Menopausa) incepe cu MEN ?
Dictionarul Webster defineşte ca acest cuvant – menopausa – deriva din substantivul francez meno – adică oameni (cu intelesul de barbati) şi pauza – adică a se opri.
Cred ca putem paria cu sanse de castig 100% ca acest cuvant a fost inventat de un barbat, lasand gluma la o parte stiati ca ?
….si barbatii trec prin menopauza (andropauza) ?
– Da, este adevărat, bărbaţii se confrunta cu simtomele andropauzei, doar ca ei sunt mai putin obisnuiti sa-si expuna trairile ce le au in aceasta perioada, iar foarte multi nici nu vor sa recunoasca aceste semne care sunt atat de ordin fizic cat si de ordin psihic, emotional.
Aceste simptome ale ”menopauzei masculine” pot fi comparate cu simtomele ce apar in menopauza la femei. Un studiu facut in America a relevat faptul ca 52% dintre bărbaţi între 40 şi 70 suferă de un anumit grad de disfunctie erectila in aceasta perioada.
La bărbaţi, scaderea functiilor hormonale, afectează starea lor psihica si emotionala prin: influentarea sexualitatii, iritabilitate crescuta, griji, indecizii si depresie;

Simptomele fizice includ creşterea in greutate, oboseala accentuata, pierderi de memorie pe termen scurt şi tulburări de somn, simptome ce includ reducerea libidoului sexual, teama de eşec sexual şi dorinţa tot mai mare de a dovedi ca EL este la fel de viril, fapt ce se traduce prin cautare unei partenere mai tinere.
”Menopauza la barbati” este ca un fel de a doua pubertate, în sensul in care unii barbati se confrunta cu probleme de identitate, sexualitate, dependenţă şi independenţă.
Andropauza apare la toti barbatii cu varste cuprinse intre 40 si 55 de ani, dar simtomele la barbati nu sunt atat de severe precum la femei, dar toti vor experimenta un anumit grad de letargie, depresie, iritabilitate crescută, modificări ale dispoziţiei şi dificultăţi în realizarea şi susţinerea erectiei.
În aceasta perioada transformarile hormonale nu sunt atat de accentuate ca si la femei, ritmul de scaderea al testosteronului este mai lent. De aceea barbatii sanatosi pot procrea pana la varsta senectutii, exemple elocvente fiind mai ales in lumea artistica – Anthony Quinn care a avut 13 copii, iar ultimul la varsta de 81 de ani, Charlie Chaplin, Cary Grant.
Prin urmare, un mascul sanatos poate fi capabil sa produca spermatozoizi fertili si la optzeci de ani sau mai mult.
Pentru ca un barbat sa-si pastreze pana la senectute vitalitatea si virilitatea sunt deosebit de importante stilul de viata si modul de alimentatie. Un factor important este si bagajul genetic pe care il are fiecate in parte.
Cele mai elocvente si reusite exemple sunt cele ale barbatilor continenti care-si pastreaza atat pe tot timpul vietii o sexualitate si virilitate perfecte iar cu inaintarea in varsta acestea nu sunt afectate. Pentru mai multe detalii cititi aici despre cum sa faci dragoste cu continente si aici modul cum barbatii si o femeile isi pot pastra nealterate esenta lor masculina si feminina.
Surse: www.tantrika.ro
www.menopausechange.com