Iubiti-va si mai mult in aceste 10 zile – Arc intre Sfantul Valentin si Dragobete

…si nu numai acum, dar de azi 14 februarie – ziua Sfintului Valentin si pana in 24 februarie – Sarbatoarea de Dragobete, putem fiecare incerca sa zambim mai mult, sa daruim mai mult, sa stim sa primim ceea ce ni se ofera.
„Astazi 14 februarie este ziua Sfântul Valentin, un martir declarat ca sfânt al creştinilor romano-catolici, care a trăit în secolul III, fiind episcop în Interamna (Terni, Italia).
După legendă el ar fi cununat un păgân cu un creştin, dăruind tinerilor îndrăgostiţi flori din grădina lui si a vindecat bolnavi. A fost învinuit de „cununare religioasă” a perechilor de îndrăgostiţi, în ciuda poruncii împăratului roman Claudius II (268-270) de a nu face acest lucru, in consecinta el a fost condamnat la moarte şi executat pe 14 februarie 269, din cauza credinţei lui. Azi, Valentin este considerat patronul protector al îndrăgostiţilor.” Wilkipedia
Acest articol altfel, ca si multitudinea de indemnuri si manifestari comerciale si siropoase, as vrea sa fie considerat astfel:  a darui mai mult, a ne deschide sufletul si inima, este necesar si binefacator atat celui carui daruim cat si noua insine…
…iar cateva strofe pline de gingasie si emotie din poezia „Venere si Madona” a lui Eminescu un elogiu adus femeii, femeii iubite :
„Venere, marmură caldă, ochi de piatră ce scânteie,
Brat molatic ca gândirea unui împărat poet,
Tu ai fost divinizarea frumusetii de femeie,
A femeiei, ce si astăzi tot frumoasă a o revăd.
Rafael, pierdut în visuri ca-ntr-o noapte înstelată,
Suflet îmbătat de raze si d-eterne primăveri,
Te-a văzut si-a visat raiul cu grădini îmbălsămate,
Te-a văzut plutind regină printre îngerii din cer
Si-a creat pe pânză goală pe Madona Dumnezeie,
Cu diademă de stele, cu surâsul blând, vergin,
Fată pală-n raze blonde, chip de înger, dar femeie,
Căci femeia-i prototipul îngerilor din senin. „