Cum știi care este coafura potrivită pentru tine

Iată o întrebare pe care atât coafeza, cât și prietenii de încredere o aud adesea: „Crezi că mi se potrivește tunsoarea asta scurtă?” Iar datorită exemplelor tot mai numeroase de celebrități care aleg tunsorile scurte din categoria bob, nici nu mai dorim un răspuns care să reflecte realitatea!

Ei bine, problema unui răspuns flatant poate fi rezolvată cu unul scurt: respectă regula celor 5.5cm.

Raportul magic a fost descoperit de un stilist și creator de produse inovatoare în coafură, John Frieda, iar secretul se ascunde în unghiurile pe care le fac capul și gâtul, a declarat stilista Giles Robinson, responsabilă cu inovația la Saloanele John Frieda UK și director de formare internațional pentru marca de vopsea de păr, Wow.

„John a studiat fețele clienților săi și a observat că unghiul osului maxilarului poate stabili dacă sau nu cineva ar arăta cel mai bine cu părul scurt sau lung.” Ei spun rezultatul este demn de luat în serios atunci când suntem nevoiți să decidem dacă o față (oricare) este potrivită pentru o tunsoare cu părul scurt sau șuvițe lungi.

Pentru a proba ideea, poziționați un creion sau pix sub bărbie, în plan orizontal și apoi poziționați o riglă lângă ureche, în plan vertical. Măsurați distanța dintre intersecția creionului și riglei. Dacă obțineți mai puțin de 5.5 cm veți arăta uimitor cu părul scurt, iar dacă e ceva mai mare, părul lung va fi alegerea cea mai potrivită pentru tine.

Funcționează bine pentru Michelle Williams și Kim Kardashian (foto), iar atunci când vă gândiți la alte exemple evidente, cum ar fi Audrey Hepburn sau Sarah Jessica Parker devine clar că stilistul nu s-a înșelat când a descoperit proporția.the_long_and_short_of_it2

Dar există, de asemenea, un motiv bun să renunțați la orice condiții și sfaturi dacă veți alege coafura care vă place cel mai mult, oricum, pentru că vă place și atât, nu?
Sursa: Harpers Bazaar

***

Laboratoarele Genna-VivaNatura și-au îmbogățit gama de produse pentru  îngrijirea părului cu un nou produs care vine în întâmpinarea problemelor scalpului: Șamponul antimatreață cu rozmarin și ulei de tea-tree.

Șamponul este un produs natural cu rol antimicotic, antiseptic care ajuta la îndepărtarea rapidă a mătreții și previne apariția acesteia.

Produsul este realizat prin tehnologie proprie VivaNatura si păstrează nealterate ingredientele naturale aflate în compoziția sa: uleiul de rozmarin, recunoscut pentru proprietățile sale antiseptice și astrigente, și uleiul de tea-tree, care are rolul de a tonifia rădăcina firului de păr.

One thought on “Cum știi care este coafura potrivită pentru tine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *