Cele mai bune plante pentru îmbunătățirea memoriei

Civilizațiile antice au folosit mult timp plantele pentru tratarea bolilor, la fel cum fac astăzi știința modernă și cercetarea medicală care încearcă în permanență noi modalități prin care plantele naturale să poată aduce beneficii sănătății și stării generale a organismului.

Sănătatea creierului, cunoașterea mentală și memoria sunt domenii în care remediile din plante naturale sunt cercetate pentru a afla noi remedii eficiente în tratarea afecțiunilor. De exemplu, Jurnalul Asociației Medicale Americane a arătat că Ginkgo Biloba poate îmbunătăți starea persoanelor care suferă de demență, afecțiunea care duce în final la apariția bolii Alzheimer.

1. Utilizați ginkgo biloba, dacă pierderea de memorie este cauzată de anumite probleme legate de vârstă. Dacă însă remarcați că nu vă amintiți unde ați mâncat cina cu o seară înainte, probabil, va fi mai indicat să vă adresați unui specialist. Cu toate acestea, în cazul în care pierderea de memorie se datorează vârstei, ginkgo este cea mai bună dintre plantele medicinale recomandate spre utilizare.
Folosiți ginkgo ca supliment zilnic. Discutați cu medicul dumneavoastră sau neurologul despre dozele recomandate pentru afecțiunea dumneavoastră care poate fi determinată de vârstă sau de altă afecțiune ce ține de starea memoriei.

2. Este recomandat, de asemenea, să încercați un supliment de Monnieri Bacopa. Această plantă stimulează producerea de GABA în creier, un neurotransmițător cu rol important în reducerea tensiunii arteriale, ce are proprietatea de a acționa ca un calmant.

Încercați doze de 200 mg (2 lingurițe), până la 400 mg (4 lingurițe).

3. Beți ceai cu ginseng pentru a îmbunătăți funcția mentală și activarea zonelor cerebrale responsabile cu funcțiile de memorare. Studiile au demonstrat că ginsengul îmbunătățește capacitatea mentală, precum și caracteristicile memoriei.

4. Cultivați sau cumpărați rozmarin proaspăt. Rozmarinul este o plantă ce conține o cantitate importantă de acid carnosic, care nu este doar un antioxidant, dar, de asemenea, realizează transferul direct către țesuturile vasculare cerebrale pentru a le dilata și, astfel, poate îmbunătăți memoria.
Presărați rozmarin pe produsele alimentare, sau pur și simplu, faceți aromo-terapie. Studiile au dovedit că rozmarinul va ascuți calitățile memoriei lucrătorilor dintr-un birou.

5. Folosiți, de asemenea, planta numită Croton lechleri, sau „Sângele Dragonului”. Aceasta vă va ajuta să stocați mai multe amintiri prin descompunerea compușilor enzimatici care ar putea cauza probleme de memorie.
Sunt recomandate doze de la 1 la 1,5 g (0.035 – 0.05 oz.) pe zi.

6. Folosiți suplimente și produse care includ Gotu Kola. Această plantă îmbunătățește funcțiile mentale generale și este folosită în compoziția multor remedii naturale destinate remedierii deficitului de atenție și problemelor de memorie.

7. Utilizați Rhodiola pentru a îmbunătăți memoria în același timp în care veți căpăta abilități de concentrare suplimentare. Aceasta planta fortifică, de asemenea, sistemul imunitar.
Se recomandă 100 mg de Rhodiola rosea sau Rhodiola în fiecare zi pentru a observa rezultate notabile.

Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru prescrierea de vinpocetine dacă aveți nevoie de anticoagulante. Această plantă este un anticoagulant natural, care nu numai că va curăța sângele, dar poate îmbunătăți, de asemenea, circulația cerebrală și menține claritatea memoriei.

Sursa: Wikihow

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *