Cum scăpăm de stomatită cu remedii naturale

Stomatita afectează mucoasa bucală producând inflamație, și se manifestă prin congestie şi tumefieri la nivelul papilelor gingivale, dureri, ulceraţii şi băşicuţe care îngreunează mestecarea și înghițirea alimentelor.

Boala poate fi provocată de mai mulți agenți de natură infecţioasă, toxică, alergeni sau virusuri. Este mai des întâlnită la copii şi la persoane cu dantură problematică (carii, tartru dentar), la diabetici şi în cazul unor avitaminoze (A, C).

Pe mucoasa congestionată apar ulceraţii acoperite cu depozite gălbui sau alb-cenuşii, uneori chiar băşicuţe foarte dureroase la atingere. În stadii mai avansate, mucoasa se înnegrește şi cade, lăsând descoperit osul alveolar şi gâtul dintelui.

Cum putem trata stomatita cu remedii naturale:

– Infuzie din flori de muşeţel (3 linguri la cană, la care se adaugă 4 g de acid boric), pentru acţiune antibacteriană;

– Clătiri repetate cu infuzie din flori de tei (4 linguri la cană, cu adaos de 1 linguriţă bicarbonat de sodiu pentru neutralizare);

– Gargară cu infuzie din frunze de salvie (2 linguriţe la 100 ml apă clocotită), pentru acțiune antiinflamatoare şi dezinfectantă, mai ales în combinație cu flori de muşeţel;

– Clătiri cu infuzie din frunze de pătlagină, urzică vie, mur sau turiţă mare (2 linguri la cană);

– Gargară cu decoct din frunze de nuc (3 linguri cu frunze uscate şi mărunţite se fierb în 250 ml apă timp de 15 minute, la foc mic), pentru acţiunea antiseptică;

– Clătiri repetate cu decoct din rădăcini mărunţite de tătăneasă sau scoarţă de salcie (4-5 linguri la 250 ml apă; se fierb 20-30 de minute), având efecte antiseptice, cicatrizante şi hemostatice, mai ales dacă se adaugă flori de muşeţel sau de coada şoricelului, bogate în azulene (câte o lingură din fiecare).

 * * *

GennaDent Herbal – Pastă de dinți spumantă cu argilă și plante

gerbal 80GennaDent Herbal este o pastă de dinți spumantă, cu argilă și plante, cu un conținut de 95% substanțe naturale, pentru uz curent. Deoarece pastele de dinți naturale sunt altfel decât cele cu care ne-am obișnuit, Laboratoarele GennaDent au găsit o soluție adaptată preferințelor majorității consumatorilor, combinând eficiența unei paste de dinți naturale, cu proprietățile unei paste de dinți comerciale.

Formula pastei de dinți Herbal are la bază ingrediente active cu un rol protector la nivelul întregii cavități bucale și al gingiilor, împiedică formarea tartrului și apariția cariilor. Argila activă, propolisul, aloe vera și extractele naturale din plante acționează sinergic, potențențându-și calitățile curative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *