Cum să vă citiți limba pentru a descoperi 3 semne cheie ale sănătății

Verificarea stării de sănătate nu trebuie să fie costisitoare și consumatoare de timp. Bineînțeles, efectuarea unei examinări medicale complete cu teste de laborator și imagistică este importantă dacă aveți nevoie, dar pentru o persoană obișnuită care vrea doar să înțeleagă cât de bine a digerat cina de aseară sau cât reușește corpul său să facă față stresului, există o simplă auto-examinare pe care o oricine o poate face în oglindă. Examinarea limbii.

În doar câteva secunde veți avea acces la câteva informații importante legate de ceea ce se întâmplă cu corpul dumneavoastră.

1. Ce indică vârful roșu al limbii

Vârful limbii corespunde „inimii” în sistemul de organe al medicinei tradiționale chineze. Inima guvernează nu numai inima fizică, ci și mintea și emoțiile. Roșeața apărută în zona vârfului limbii indică faptul că există prea multă „căldură” în acest sistem, ceea ce se corelează adesea cu simptome precum insomnia, nervozitatea, palpitațiile inimii și o minte agitată.

2. Ce indică stratul gros de mucus de pe suprafața limbii

Se spune că stratul de mucus care acoperă limba este ca aburul care se ridică de pe urma arderilor produse de procesul digestiv. Digestia sănătoasă are o „ardere curată” și produce un strat subțire, alb, uniform distribuit. În cazul în care stratul care acoperă limba este gros, în special spre partea din spate a limbii, acesta este un semnal că digestia dumneavoastră nu este performantă până la eficiență maximă.

3. Ce indică urmele de dinți de pe marginea limbii

Marcajele dinților pe laturile limbii pot apărea din două motive. Fie că obișnuiți să vă împingeți limba în față pe dinți în timpul nopții, fie limba dumneavoastră este în mod obișnuit umflată. Dacă remarcați astfel de marcaje, asigurați-vă că faceți destulă mișcare în timpul zilei și că vă puneți limfa în mișcare cu ajutorul masajului sau luați legătura cu un practicant specializat în medicină chineză!

Dacă nu vă aveți tendința de presare a dinților, aceste semne indică adesea o manifestare numită Deficiență de Qi al splinei în TCM. Acest model este o sursa apariției poftei nestăpânite de dulce, energie scăzută, digestie lentă, scaune frecvente, agitație mentală și creștere în greutate. Încercați să adăugați scorțișoară și ghimbir în dieta dvs. și asigurați-vă că vă mișcați efectuând cel puțin 100 de pași după mese.

Sursa: MindBodyGreen

*    *    *

Praful de dinți GennaDent este un produs 100% natural și eficient pentru îngrijirea și albirea dinților.
Este un amestec de argilă și uleiuri naturale care întărește și protejează smalțul dinților, absoarbe mirosurile neplăcute ale gurii, curăță și împrospătează.
Argila, recunoscută pentru efectele sale terapeutice benefice, are un rol remineralizant, ajutând la fortifierea dinților, neutralizează hiperaciditatea, restabilind echilibrul acido-bazic. Are proprietăți absorbante, detoxifiante, purificatoare, eliminând mirosul neplăcut al gurii.
Uleiurile de mentă și eucalipt din praful de dinți Vivanatura conferă o aromă proaspătă și răcoritoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *