Cum să îți prepari acasă pastă de dinți naturală

homemade-coconut-oil-toothpasteO alternativă naturală la pasta de dinți din comerț, care conține de obicei tot felul de ingrediente sintetice, este pasta de dinți pe care ți-o poți face acasă cu ingrediente naturale.

Cele mai multe dintre pastele de dinți care se găsesc pe rafturile magazinelor conțin printre altele sodium laureth sulfat ca agent de spumare și fluor.

Specialiștii consideră că supradozarea fluorului determină apariția fluorozei dentare, o afecțiune caracterizată prin fragilizarea dinților și apariția de pete pe suprafața lor.

Sodium Laureth Sulfate (SLES) este un ingredient pe care îl vom găsi în multe alte tipuri de produse cosmetice: săpun lichid, spumant de baie, șampon, pastă de dinți, săpun de vase, detergent de rufe, substanțe de îndepărtat petele, aftershave, apă de gură, cremă de plaje sau cremă hidratantă. Este un agent eficient de curățire și are proprietatea de a produce spumă. De aceea se folosește și în substanțele de curățat vehiculele. În același mod în care curăță uleiurile de pe suprafața mașinii, elimină și sebumul și grăsimea de pe corp, poate irita ochii și pielea capului și produce efectul de păr despicat.

Dacă doriți să evitați asemenea substanțe aveți la dispoziție mai multe variante, dintre care două par a fi cele mai potrivite: fie cumpărați o variantă de pastă de dinți fără substanțe sintetice dintr-un magazin bio, care de obicei este realizată pe bază de argilă sau vă puteți pregăti singuri pasta de dinți dorită. Veți avea nevoie doar de câteva ingrediente și 5 minute libere.

Iată care sunt ingredientele pentru o pastă de dinți naturală cu ulei de cocos:

  • 1 lingură de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură de ulei de cocos
  • 1 linguriță de glicerină vegetală
  • 3-4 picături de extract de ștevia (opțional)
  • 8-10 picături de ulei esențial de mentă destinat utilizării interne

Pe lângă bolul în care veți amesteca toate ingredientele mai aveți nevoie de un recipient în care să păstrați amestecul obținut.

Cum se prepară:

Se amestecă o lingură de bicarbonat, cu o lingură de ulei de cocos, cu 1 linguriță de glicerină vegetală și 8-10 picături de ulei esențial de mentă. Toate acestea se amestecă bine și rezultă pasta de dinți.

Consistența este asemănătoare unui produs obișnuit, gustul este mentolat și dacă vă doriți să  semene și mai mult cu pasta de dinți comercială puteți adăuga câteva picături de îndulcitor natural extras din ștevia.

Curăță foarte bine, lasă un miros plăcut, mentolat. Uleiul de cocos  este foarte eficient împotriva unei varietăți de infecții datorită proprietăților sale antifungice, antivirale și antibacteriene. De asemenea, facilitează absorbția calciului de către organism ceea ce  ajută în obținerea unor dinți puternici. Uleiul de cocos oprește, de asemenea, și apariția cariilor dentare.

Este indicat să pregătiți cantități mici și să păstrați recipientul într-un loc răcoros, ferit de căldură, deoarece uleiul de cocos se topește la o temperatură mai mare de 24 de grade.

***

Pasta de dinți GennaDent Forte de la Vivanatura are rezultate remarcabile în tratarea parodontozelor, sângerărilor gingivale și are un rol protector, împiedicând apariția cariilor și a formării tartrului.

Formula pastei de dinți GennaDent Forte conține o cantitate mare de propolis, aloe vera, ulei de tea tree și 24 de plante medicinale (rozmarin, cimbrișor, fenicul, lemn dulce, roiniță, sunătoare, eucalipt, ciușoare, busuioc, etc.). Toate aceste ingrediente valoroase, împreună cu argila activă, au puternice efecte antibiotice, antimicotice, antibacteriene și dezinfectante, ajutând la tratarea afecțiunilor gingivale și parodontozei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *