Cum protejezi pielea bebelușului de ger puternic?

Cum protejezi pielea bebelușului de ger puternic?
Iarna este nemiloasă pentru pielea oricui, dar mai ales pentru pielea delicată a bebelușilor. În timp ce noi ne îmbrăcăm cu ce e mai gros și ne echipăm cu încălțăminte care înfruntă stratul de zăpadă, gerul poate fi prea tăios pentru copii. Când ne gândim cum putem proteja pielea bebelușului de ger puternic, trebuie să ținem cont atât de temperaturile înghețate, cât și de vânturile uscate și de încălzirea interioară. Bebelușii ar putea fi deranjați de pielea uscată, crăpată, dar și de eczeme. Iată că Loțiunea de corp cu ulei de migdale și extract de ovăz Bebe Drag de la Vivanatura devine cea mai eficientă armă împotriva tuturor pericolelor pe care le presupune gerul agresiv.
Dar până la folosirea loțiunii, despre care o să vă și explicăm de ce este absolut mandatorie, haideți să vedem cum mai putem proteja copilașii.
 
Nici prea multe, nici prea puține
La haine ne referim. Desigur, este important ca bebelușul să fie îmbrăcat cu haine care îi țin de cald, dar nu exagerați. Căldura și transpirația pot afecta pielea atât de moale a oricărui copilaș, ba chiar prea multe straturi de haine pot conduce la o erupție cutanată destul de urâcioasă. Un bebeluș trebuie să fie îmbrăcat doar puțin mai gros în comparație cu un adult, iar dacă aveți îndoieli, când și când puneți mâinile sub hainele copilului pentru a verifica căldura corpului și pentru a vă asigura că nu este transpirat.
Pericolul din aer
Aici, deja ne referim la aerul din interior, influențat de căldura generată de calorifere. Întrucât aerul se usucă cu repeziciune, tocmai această uscăciune fură umezeala din piele, un aspect foarte periculos mai ales că mulți bebeluși sunt predispuși la apariția eczemelor. Este de mare ajutor un umidificator în condițiile în care trebuie să menținem nivelul de umiditate între 25% și 40%, dar din nou, hidratarea pielii bebelușului joacă un rol principal.
Mini tratament spa
Înainte de hidratarea pielii dulci și moi a bebelușilor, nu trebuie să sărim peste o baie scurtă și caldă. Chiar dacă e ger cumplit, nu prelungiți timpul de îmbăiere întrucât băile lungi și fierbinți usucă pielea. O baie caldă limitată la cinci minute este ideală. Al doilea pas al acestui mini tratament spa este dat de hidratare, esențială pe tot parcursul anului, dar mai cu seamă în sezonul rece. Un truc grozav pentru o hidratare eficientă este dat de metoda „înmoaie și sigilează”. Adică, imediat după baie, ștergem blând pielea bebelușului, fără a o usca complet. Păstrăm astfel puțină umiditate în piele și imediat aplicăm Loțiunea de corp cu ulei de migdale și extract de ovăz Bebe Drag de la VivaNatura. Este de mare ajutor această loțiune pentru că este 100% naturală și nu conține coloranți, parabeni, petrolatum și nici ingrediente de origine animală. În schimb, este formulată din ce are natura mai blând și mai prețios:
ovăz, care reduce roșeața pielii;
ulei de migdale, care oprește deshidratarea;
bisabolol, un ingredient deosebit de compatibil cu pielea delicată a bebelușilor;
gălbenele, pătlagină și mușetel, cu rol calmant.
Formulată cu mare grijă, Loțiunea Bebe Drag previne pierderea apei din piele și înlătură riscul alergiilor de contact, cauzate de cele mai multe ori de parfumurile sintetice.
Roșeață, eczeme, ulcere?
Vor deveni istorie. Și asta pentru că Loțiunea de corp Bebe Drag Vivanatura, datorită uleiului de migdale, reușește să formeze pe pielea bebelușului un film protector, împiedicând deshidratarea. Chiar dacă obrajii roșii ai bebelușilor sunt adorabili, roșeața ar putea fi un semn al eczemei, mai ales dacă se transformă în pete, iar copilul tinde să se scarpine. Mare atenție, pentru că în cazul bebelușilor, eczema afectează nu numai obrajii, ci și părțile exterioare ale brațelor, picioarelor și trunchiului. Iată de ce Vivanatura a încorporat și ovăz, gălbenele, pătlagină și mușetel în această loțiune. Vă mai spunem și că este un produs practic și economic, pentru că are 250 de ml. și poate fi utilizat inclusiv pe față, de 2-3 ori pe zi, ideal după curățarea pielii. Și, cum bebelușii salivează și nasul lor curge mai mereu, zona din jurul buzelor și bărbia pot deveni foarte iritatate și predispuse la mici ulcere. Însă loțiunea Bebe Drag este bogată în acizi grași, esențiali în repararea barierei hidrolipidice a pielii.
Articol preluat de pe TotulDespreBebeluși.ro by Mamă de Profesie