Cele mai eficiente și simple remedii naturiste pentru vindecarea ochilor

ochi MOrele petrecute în faţa calculatorului şi a televizorului, cititul sau condusul pe timpul nopţii ne afectează ochii. Dacă  adăugăm poluarea, stresul şi alimentaţia necorespunzătoare e uşor de înţeles de ce ochii ajung să fie iritaţi, roşii şi umflaţi.

Uneori ochii înroșiți se datorează unei infecții oculare destul de comună, manifestata ca urmare a inflamației conjunctivei, mucoasa membranară ce acoperă partea albă a ochiului. Atât infecția, cat și inflamația fac ca vasele de sânge prezente la nivelul conjunctivei să fie mai proeminente, motiv pentru care ochiul capătă culoarea roșie.

De aceea, avem nevoie de câteva remedii naturale care să ne ajute să ne recăpătăm sănătatea ochilor.

Iată un mic ghid cu remedii naturale pentru a trata sau vindeca problemele ochilor:

Conjunctivită

Cataplasmă cu mere sau cartofi

1 măr sau 1 cartof roşu

O dată pe zi, faceţi o cataplasmă cu mere rase sau cartofi roşii cruzi raşi şi plasaţi-le pe ochii închişi. Lăsaţi să stea o 1/2 de oră. După 2-3 zile, condiţia ar trebui să dispară complet.

Muşeţel

Preparaţi ceai de muşeţel. Când se răceşte, amestecați cu miere și spălați ochii de două ori pe zi, până când conjunctivita dispare. Mierea este un excelent antimicotic și antibacterian natural.

Pătrunjel proaspăt

Puneţi o mână de pătrunjel proaspăt într-un recipient. Turnaţi o ceaşcă de apă clocotită peste pătrunjel şi lăsaţi-l la infuzat timp de 10 minute. Înmuiaţi o cârpă curată în apă fierbinte, întindeţi-vă în pat, puneţi cârpa peste pleoapele închise şi relaxaţi-vă timp de 15 minute. Repetaţi procedura înainte de culcare. Apa de pătrunjel este eficientă şi pentru eliminarea pungilor de sub ochi.

Ochi obosiţi

Mere

1 măr copt

Curăţaţi şi feliaţi un măr foarte copt. Puneţi bucăţile de pulpă pestre ochii închişi, acoperindu-le cu un bandaj sau o fâşie de pânză. Lăsaţi-l cel puţin 1/2 de oră.

Pâine

Prăjiţi bine o felie foarte subţire de pâine veche pe ambele părţi, dar fără să o ardeţi. Atunci când se răceşte, puneţi-o în apă rece ca gheaţa şi apoi într-o bucată de pânză şi aplicaţi pe ochi. Schimbaţi când se încălzeşte.

Loţiune din seminţe de gutui

Seminţele de gutui înmuiate în apă caldă sunt o loţiune calmantă pentru ochii inflamaţi.

Cataplasmă de cartofi cruzi

1 cartof crud

Radeţi un cartof crud şi aplicaţi o cataplasmă peste ochii închişi. Acoperiţi cu tifon. Odihniţi-vă 1-2 ore.

Ulei de susan

1/2 cană de ulei de susan

Utilizaţi doar cel mai bun ulei de susan. Încălziţi-l până când este destul de cald. Strecuraţi-l prin mai multe straturi de tifon. Se lasă la răcit până e călduţ. Folosind o pipetă, puneţi 3 picături de ulei în fiecare ochi, seara înainte de culcare.

Lapte

Puneţi tampoane de bumbac înmuiate în lapte crud rece pe pleoapele ochilor şi relaxaţi-vă timp de 10-15 minute.

Vitamina E (ulei)

Într-un castron mic cu apă rece adaugaţi câteva picături de ulei cu vitamina E. Înmuiaţi tampoane de bumbac timp de 5 minute în acest amestec, puneţi-le zilnic pe ochi şi relaxaţi-vă timp de 20 de minute.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *