S-ar putea să fie o surpriză pentru unii, în special pentru cei cu pregătire medicală convențională, dar starea implicită a corpului este una de neîncetată regenerare.
S-a descoperit prin studii că, pe timpul bolii, procesele regenerative sunt depășite, totuși, de cele degenerative. Acesta este locul unde medicina poate pune în aplicare cea mai nobilă trăsătură a ei, aceea de salvare a organismului, împingând corpul înapoi în echilibru cu alimente, plante, nutrienți, sau energii vindecătoare. Totuși, medicina bazată pe medicație folosește invariabil substanțe chimice care nu au nici măcar un pic de potențial regenerativ; dimpotrivă, ele aproape întotdeauna interferează cu autoînnoirea corporală cu scopul de a suprima simptomele împotriva cărora sunt ele aplicate.
În ciuda aparenței de erezie a abordării care stimulează vindecarea și regenerarea vizavi de care sistemul medical convențional încruntă din sprâncene, sau față de care este neîncrezătoare, în decursul ultimilor câțiva ani s-au înregistrat o serie de studii remarcabile asupra efectelor unei nutriții echilibrate.
Există o largă gamă de compuși naturali cu efecte dovedite de regenerare a nervilor. Un studiu din 2010 publicat în jurnalul medical Rejuvenation Research (Cercetări asupra Reîntineririi), a descoperit, de exemplu, că o combinație de afine, ceai verde și carnosină au efecte neuritogenice ( de promovare a regenerării neurale) și a celulelor stem în modelul animal al bolii neurodegenerative.
Alte substanțe neuritogenice includ:
- Curcumină
- Ciuperca coama leului
- Apigenina (compus din vegetale precum țelină)
- Afinele
- Ginsengul
- Huperzina
- Natto (soia fermentată, metoda japoneză)
- Salvia roșie
- Resveratrol
- Lăptișor de matcă
- Teanina
- Ashwaganda (ginsengul indian)
O altă clasă de substanțe vindecătoare a țesutului nervos, cunoscute drept compuși de remielinare, stimulează repararea tecii protectoare din jurul axonului neuronilor – mielină – și care este adesea vătămată în afecțiunile sau disfuncțiile neurologice, în special în tulburările de demielinare autoimune sau induse de vaccinare. Ar trebui de asemenea notat că până și muzica și îndrăgostirea au fost studiate ca posibile stimulente ale neurogenezei, regenerării și/sau reparării neuronilor, indicând că medicina regenerativă nu cere în mod necesar ingerarea a ceva; mai degrabă ar putea fi întrebuințat un larg spectru de acțiuni terapeutice pentru a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea corpului.
Sursa: The Epoch Times