Cele mai eficiente metode de a scăpa de sensibilitatea dentară

În cele mai multe cazuri, sensibilitatea dinților se produce din cauza îndepărtării gingiilor sau a eroziunii smalțului dinților. Acest lucru se întâmplă din cauza cariilor dentare, bolilor care afectează gingiile, detartrajului, ciobirea dinților sau periaj ului prea viguros.

Sensibilitatea dinților apare datorită expunerii dentinei, fie prin pierderea smalțului, fie prin retractarea gingiilor. Dentina este o parte a dintelui care acoperă nervii. Uneori, un singur dinte sau mai multi dinți sunt afectați sau traumatizați din cauza alimentelor prea dure care înlătură smalțul dinților. Dinții pot ajunge, de asemenea, sensibili atunci când sunt curățați de stomatologi, tratați împotriva cariilor sau supuși oricărui alt tip de tratament. Acest tip de sensibilitate poate dura mai multe zile până la dispariția temporară sau completă, în funcție de cauze.

Iată ce remedii puteți folosi:

1. Utilizați o periuță cu peri moi:

Spălați dinții cu o periuță de dinți cu peri moi, care este blândă pentru gingii și dinți. Folosiți o pastă de dinți cu putere abrazivă scăzută deoarece perierea prea agresivă poate irita gingiile și duce la deteriorarea smalțului.

2. Utilizați pastă de dinți și apă de gură cu fluor:

Fluorura este recunoscută pentru capacitatea de a proteja smalțul dinților și de a preveni, de asemenea, apariția cariilor dentare. Produsele care conțin fluor sunt de asemenea recunoscute pentru proprietatea de a reduce sensibilitatea dinților. Utilizați o apă de gură cu fluorură sau spălați dinții cu un gel sau pastă de dinți fluorurată.

3. Apă cu sare:

La un pahar cu apă călduță, se adaugă 2 lingurițe de sare. Se amestecă bine pentru a se dizolva. Se clătește gura cu această soluție dimineața și mai târziu, înainte de culcare. Acest remediu natural pentru dinții sensibili este sigur și ușor de folosit acasă.

4. Remediu cu muștar și sare :

Într-o lingură de ulei de muștar, se adaugă 1 linguriță de sare. Se masează ușor acest amestec pe dinți cu degetul arătător. Se lasă timp de 5 minute și apoi se clătește cu apă. Acesta este un remediu Ayurveda, complet non-invaziv, natural și ușor de preparat acasă.

Sursa: StyleCraze

.   .   .

GennaDent Homeopatic

genna-homeopaticGennaDent – Homeopatic este o pastă de dinți 99,7% naturală, ideală pentru îngrijirea dinților, ce poate fi utilizată cu succes în timpul tratamentelor homeopatice, când majoritatea pastelor de dinți sunt interzise. Pasta de dinți Homeopatic are o componență complexă din plante, argilă activă, propolis și aloe vera, care previn apariția cariilor și a formării tartrului.

Substanțele active din plante (rozmarin, busuioc, melisa, salvie, cimbrisor, pelin, traista ciobanului, etc.) întăresc smalțul dinților, hrănesc și calmează gingiile. De asemenea, aceste plante sunt bogate în substanţe cu rol antibiotic, antimicotic şi antiinflamator, din acest motiv, infecţiile, inflamaţiile şi iritaţiile sunt ameliorate în urma folosirii pastei de dinți Homeopatic. Ajută la vindecarea abceselor dentare, gingivitelor, aftelor bucale și previne apariția infecțiilor dentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *