Cele mai bune tratamente naturale pentru vârfuri despicate

Termenul de vârfuri despicate se referă la desprinderea pe lungime a firului de păr. Afecțiunea este numită în termeni medicali tricoptiloză și este cauzată de stresul termic, mecanic sau chimic care distruge stratul exterior de protecție al cuticulei părului.

Cel mai eficient mod de a scăpa de vârfurile despicate este de a le tunde. Dacă sunt lăsate să crească, acestea tind să se rupă sau să continue să se despice pe toată lungimea părului.

Dar din moment ce tunderea părului nu este întotdeauna soluția preferată a femeilor, mai ales atunci când încercăm să lăsăm părul să crească lung, puteți utiliza unele remedii naturale pentru a reduce și controla problema natural.

Iată ele mai bune remedii pe care le puteți prepara acasă pentru a scăpa de vârfurile despicate:

1. Bananele

Fiind bogate în uleiuri naturale, potasiu, zinc, fier, și vitaminele A, C, și E, bananele ajută la restabilirea elasticității naturale a părului și micșorează riscul de rupere. În plus, acestea înmoaie și hidratează părul, îmbunătățind capacitatea de regenerare a acestuia.
1. Amestecați o banană coaptă, două linguri de iaurt simplu și un pic de apă de trandafiri amestecată cu suc de lămâie într-un blender.
2. Aplicați această mască pe păr.
3. Lăsați să acționeze timp de o oră și apoi spălați.
4. Repetați o dată sau de două ori pe săptămână.

2. Papaya

Papaya conține proteine care ajută la hrănirea părului și reduce apariția vârfurilor despicate. De asemenea, adaugă volum părului, îndepărtează sebumul în exces și restabilește strălucirea și moliciunea naturală a părului dumneavoastră.
1. Amestecați o jumătate de papaya (decojit și curățat de semințe), cu o jumătate de cană de iaurt simplu, până când veți obține un amestec fluid.
2. Aplicați-l pe păr și lăsați-l să acționeze timp de aproximativ 30 de minute.
3. Clătiți-l și apoi șamponați părul.
4. Aplicați masca o dată pe săptămână, sau cel puțin de două până la trei ori pe lună, timp de câteva luni.

3. Lapte și smântână

Combinația de lapte și smântână oferă hidratare și face părul neted și suplu, tratând, astfel, vârfurile despicate. În plus, proteinele ​​din lapte încurajează creșterea oricăror țesuturi și repararea acestora.
1. Se amestecă o lingură de smântână și-o jumătate de cană de lapte integral.
2. Clătiți părul cu amestecul și lăsați să acționeze timp de 15 până la 20 de minute.
3. Clătiți și șamponați părul.
4. Repetați acest procedeu o dată pe săptămână timp de câteva luni.

În afară de utilizarea acestor remedii, aveți grijă de părul dvs. și aplicați unele măsuri preventive. De exemplu, reduceți expunerea părului la temperaturile ridicate necesare pentru procedurile de coafare a acestuia.

Sursa: Top 10 Home Remedies

***

Masca de păr VivaNatura este un produs natural, conceput pentru refacerea și fortifierea firul de păr, redând elasticitatea și vitalitatea părului deteriorat. Masca îmbină într-o formulă completă ingrediente cu o acțiune puternică de regenerare a podoabei capilare: uleiuri naturale și substanțe active din plante. Hidratează și redă strălucirea părului uscat și tern. Este recomandată pentru toate tipurile de păr prin acțiunea sa profund hrănitoare și revitalizantă.

One thought on “Cele mai bune tratamente naturale pentru vârfuri despicate

  1. Mirela says:

    Am folosit si o sa folosesc in continuare crema cu plante si petrol. E extrairdinara. Nu cade parul deloc si coafeza mea spune ca s-a indesat. Felicitari echipei!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *