Ar trebui să aplicăm balsam pe păr înainte de șamponare?

Experții în întreținerea părului spulberă mitul despre co-spălare. (conditioner-wash, co-wash)

Au existat destul de multe controverse în ultima vreme legate de modul în care ar trebui să folosim balsamul, înainte sau după aplicarea șamponului. Cele mai multe dintre noi spală părul cu șampon și apoi folosesc balsam sau o mască – nu poți să dai greș cu metodele tradiționale „spumați, clătiți, repetați,” mai ales dacă părul este murdar sau gras, nu? Dar argumentul pentru co-spălare (termenul folosit pentru a curăța părul cu balsam în loc de șampon) este destul de puternic, deoarece lasă șuvițele mult mai hidratate și cu un aspect mult mai sănătos.

Pentru sfaturi profesioniste am apelat la trei experți în îngrijirea părului care să ne ofere indicații cu privire la raportul corect dintre șampon și balsam și modul exact de utilizare a acestor produse. Iată ce am aflat.

Losi, o renumită coafeză a celebrităților consideră că nu este bine să aplicăm balsam pur și simplu pe păr. „Balsamul închide cuticulele firului de păr,” spune ea. Să nu mai vorbim de ingredientele obișnuite folosite pentru produsele de serie cum ar fi siliconul sau parafina care acoperă părul și pot crea apariția excesului de sebum.

Dacă părul dumneavoastră este foarte uscat sau prea afectat de substanțele chimice sau vopsea, Daniel Galvin, Jr. recomandă utilizarea unei măști preparate din ulei de argan, vitaminele C si E și proteine ​​din lapte cu câteva ore înainte de șamponare pentru a netezi cuticula și repararea firelor de păr. Dar tot va trebui să vă șamponați părul.

O altă alternativă pe care Galvin o oferă la salonul lui de înfrumusețare este de a folosi aburul pentru a repara părul din interior spre exterior. „Motivul pentru care am putea spune că este cel mai bine să aplicăm tratamentul înainte de șamponare este faptul că [aburul] tratamentul nu este prea greu pentru păr și nu îl trage în jos cum face balsamul pentru părul fin, moale,” spune el.

Dacă părul tinde să fie prea uleios, Christina Antonio Prieto Salon de Mattes din New York City sugerează aplicarea unei balsam sau măști care penetrează adânc firul de păr doar pe capetele acestuia pentru a menține rădăcinile în stare uscată. „Când faceți duș, umeziți părul și aplicați balsamul pe două treimi din lungimea părului, spre capete.

Folosiți un pieptene cu dinți mari pentru a distribui balsamul sau masca uniform, lăsați să acționeze timp de 5 până la 10 minute, apoi clătiți.”

Sursa: Huffington Post

***

Balsamul de păr este un produs natural, ce conține ingredienți activi cu efect regenerant și nutritiv, care întăresc și prelungesc efectul Șamponului VivaNatura. Componentele naturale ale balsamului de păr VivaNatura au proprietatea de a reface structura degradată a firului de păr, care este adesea supus agresiunii mediului extern (soare, vânt, vopsea de păr, placă sau ondulator). Părul necesită o îngrijire specială atât vara, cât și iarna, întrucât soarele puternic și umiditatea, greul și vântul afectează structura firului de păr. În acest caz, este indicat să folosim, la fiecare spălare, un balsam natural care “îmblânzește” părul și îi conferă strălucire și volum. Balsamul de păr cu Aloe și Tătăneasă este ideal pentru a avea un păr sănătos și plin de vitalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *