Ce s-a întâmplat când a început să își curețe fața cu acest ingredient obișnuit

Oțetul de mere este unul dintre acele ingrediente obișnuite pe care le găsim mai mereu prin casă. Are numeroase beneficii pentru sănătate, iar efectele pozitive atunci când este utilizat pe piele și consumat în același timp, nu se lasă așteptate.

Pentru piele, compușii săi acizi ajută la prevenirea dezvoltării ciupercilor și a bacteriilor, și acesta a fost motivul principal pentru care o bloggăriță a început să îl utilizeze pentru curățarea feței.

„Primul lucru pe care l-am observat a fost că porii păreau mai curați și pielea se simțea mai bine. Acest lucru este probabil un rezultat al naturii acide a oțetului de mere. Acesta nu permite acneei să se dezvolte și poate chiar echilibra pH-ul pielii. Această proprietate este utilă mai ales în cazul în care pielea este grasă sau uscată.

În plus, pielea a căpătat un aspect mai tânăr și mai proaspăt. Acest lucru este probabil rezultatul acizilor alfa-hidroxilici care reușesc îndepărtarea cu succes a celulelor moarte ale pielii. Procesul funcționează în mod similar cu alte procedee chimice de curățare dermică (peeling chimic), cu excepția, bine, a substanțelor chimice care îți ard pielea de pe față.

Mirosul de oțet de mere este destul de puternic, motiv pentru care am preparat întotdeauna o versiune diluată, din 1 parte oțet și 3 părți apă. De obicei, este nevoie de doar 1 lingură de oțet și 3 linguri de apă. Puteți să-l diluați și mai mult decât atât, totuși. Veți putea resimți beneficiile în continuare.

Odată ce ați efectuat spălarea feței, puteți să vă ștergeți cu un prosop cald, umed și apoi să tamponați tenul cu un prosop uscat. Se repetă până la de două ori pe zi”.

Sursa: SimpleOrganicLife

***

crema_nutritiva_demachiantaDemachierea face parte din rutina zilnică a femeii. Un demachiaj pe zi reprezintă minimul necesar, având rolul de a îndepărta impuritățile, fardurile, sebumul în exces. Laboratoarele Genna – VivaNatura au creat Crema demachiantă „fără lacrimi“, un produs natural constituit din uleiuri esențiale presate la rece, substanțe active din plante și argint coloidal. Curăță delicat pielea, fără să o usuce, fiind tolerată de toate tipurile de ten. Crema demachiantă are o acțiune blândă asupra pielii, nu irită, este foarte hidratantă și nu produce acel disconfort obișnuit de usturime a ochilor.

Crema demachiantă VivaNatura are multiple efecte benefice, hrănește pielea, făcând-o netedă și moale, hidratează pielea uscată, previne erupțiile cutanate, și ameliorează cearcănele.

Uleiul de migdale catifelează și conferă strălucire pielii, calmează iritațiile și inflamațiile, atenuează senzațiile de mâncărime, fiind o sursă importantă de vitamina E și minerale, care ajută la păstrarea unui echilibru adecvat de umiditate al pielii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *