Nu aveți nevoie de produse de lux, scumpe pentru a avea o piele mai netedă și mai frumoasă; în schimb, puteți încerca aceste rețete simple, naturale pentru demachiere, extrem de populare și eficiente.
Iaurt
Iaurtul este un demachiant perfect al feței, bogat în proteine și acid lactic. Acești compuși acționează împreună pentru a ajuta la detoxifierea pielii: aplicarea acidului lactic va stimula curățarea pielii de celulele moarte prin exfoliere, iar proteinele cor ajuta la strângerea porilor, vor reduce aspectul liniilor fine, și vor contribui la hidratarea naturală a acesteia.
Masați ușor un strat subțire de iaurt simplu, pe fața curată cu ajutorul degetelor; această acțiune va ajuta la eliminarea oricărei urme de murdărie sau machiaj. Lăsați iaurtul să acționeze timp de câteva minute, apoi spălați cu apă caldă și ștergeți cu un prosop.
Uleiurile naturale sunt demachiante excelente
Ai tenul predispus la erupții? Amestecă o loțiune folosită pentru curățarea feței cu uleiuri cu un procent ridicat de acid linoleic, care ajută la reducerea petelor prin protejarea suprafeței tenului. Încercați: uleiul de cânepă, de floarea soarelui, sau de măceșe. Uleiul de șofran și cel de semințe de struguri poate ajuta la reglarea naturală a producției de sebum.
Aveți pielea uscată? Încercați: macadamia, migdale, germeni de grâu, sau uleiul de avocado, care sunt bogate în acizi grași și polifenoli, sunt hrănitoare și ajută la combaterea îmbătrânirii. Aplicați suficient ulei pentru a vă acoperi fața cu vârful degetelor, folosind o mișcare circulară, și mențineți un prosop cald peste fața acoperită cu ulei timp de câteva minute pentru a deschide porii. Apoi, curățați excesul folosind apă caldă.
Demachiant cu miere și lămâie
Mierea și lămâia, când sunt folosite împreună, constituie un hidratant natural și, în același timp, un antiseptic eficient, o combinație calmantă, care poate asigura, în același timp, curățarea perfectă a tenului. Acidul citric din lămâie ucide bacteriile cauzatoare de acnee, iar enzimele din citrice ajută la îndepărtarea pielii moarte. Mierea este un antibacterian natural, plin de antioxidanți, care pot preveni acneea și încetini procesul de îmbătrânire al pielii. Mierea este, de asemenea, extrem de eficientă dacă doriți revitalizarea rapidă a tenului!
Se amestecă 2 lingurițe de miere și 1 linguriță de suc proaspăt de lămâie. Se încălzește între degete, apoi se aplică într-un strat subțire pe față și pe gât. Se lasă amestecul până când se usucă, apoi se clătește cu apă caldă.
Sursa: RD
***
Demachierea face parte din rutina zilnică a femeii. Un demachiaj pe zi reprezintă minimul necesar, având rolul de a îndepărta impuritățile, fardurile, sebumul în exces.
Laboratoarele Genna – VivaNatura au creat Crema demachiantă „Fără lacrimi“, un produs natural constituit din uleiuri esențiale presate la rece, substanțe active din plante și argint coloidal. Curăță delicat pielea, fără să o usuce, fiind tolerată de toate tipurile de ten. Crema demachiantă are o acțiune blândă asupra pielii, nu irită, este foarte hidratantă și nu produce acel disconfort obișnuit de usturime a ochilor.
Crema demachiantă VivaNatura are multiple efecte benefice, hrănește pielea, făcând-o netedă și moale, hidratează pielea uscată, previne erupțiile cutanate, și ameliorează cearcănele.
Uleiul de migdale catifelează și conferă strălucire pielii, calmează iritațiile și inflamațiile, atenuează senzațiile de mâncărime, fiind o sursă importantă de vitamina E și minerale, care ajută la păstrarea unui echilibru adecvat de umiditate al pielii.