Argintul este cunoscut din antichitate si a fost folosit în Grecia, Roma, Macedonia şi Fenicia antică pentru preîntâmpinarea şi tratarea diferitelor infecţii, Hipocrate – Părintele medicinii- considera argintul deosebit de benefic în tratarea rănilor deschise, problemelor de inimă, dar aprecia şi calităţile sale de purificare a sângelui şi de dezinfectant general.
Thomas Graham a descoperit că anumite componente pot pătrunde prin membrana celulară, iar altele nu sunt capabile de acest lucru, a descoperit o stare a materiei stabilă, intermediară şi a putut să o caracterizeze. Descoperirea lui Graham a constat în faptul că un mediu poate ajunge în starea de dizolvare în aşa măsură încât dispune de alte caracteristici decât mediul original. A folosit termenul de coloid (derivat din expresia kola adică adeziv) pentru această stare intermediară, care e asemănătoare cu un adeziv.
Argintul coloidal este atat un remediu cat si un tratament eficient in orice afectiune ce are la baza o infectie, inhibind procesele metabolice ale microorganismelor, sistemul imunitar foloseste cu succes argintul coloidal ca un scut de izolare si distrugere al tuturor microorganismelor care ne invadeaza organismul prin intermediul aerului, apei sau hranei infestate. Cu cit particulele coloidale sunt mai mici ca dimensiune cu atit si capacitatea de energizare a acestora va creste iar asimilarea la nivelul celulelor va fi maxima.
Ştiinţa modernă a demonstrat ca argintul este unul din cele mai puternice antibiotice naturale care au efect împotriva a peste 650 de organisme patogene – germeni, viruşi si fungi (sursa : Revista Science Digest, 1978 martie), pe cind un antibiotic artificial poate distruge in medie 6 tipuri de microbi. Argintul este de asemenea şi cel mai puternic dezinfectant folosit în prepararea apei potabile chiar şi în navetele spaţiale. Rolul argintului în organismul uman poate fi descris ca un „sistem imunitar secundar”. Consumul zilnic al unei anumite cantitaţi in scop preventiv va face ca organismul uman sa fie protejat impotriva bolilor si va fi întinerit si plin de energie. Strămoşii noştri obţineau o oarecare doză de argint prin hrană. Tehnologiile moderne aplicatate în agricultură, cum ar fi spre exemplu ingrăşămintele chimice, au distrus 85% din rezervele de argint ale solului, astfel incât el nu mai exista în hrana pe care o consumăm.
Pe masura ce imbatranim, corpul uman nu mai are aceeasi capacitate de asimilare a nanoparticulelor de argint din alimentatie, iar alimentatia noastra zilnica este si ea scazuta in saruri de argint.
Microorganismele devin rezistente în cele din urmă la substanţele organice. Este însă exclus ca bacteriile să devină în timp rezistente la argint, deoarece efectul acestuia se resfrânge atât pe structură cât şi pe proteinele enzimatice, iar mai apoi inhibă metabolismul şi înmulţirea celulelor. Efectul antibacterial al ionilor de argint este cunoscut din 1883, fiind demonstrat încă de atunci că nici măcar o concentraţie mărită a acestor ioni nu dăunează organismului.
S-a constatat, ca urmare a studiilor efectuate de doctorul Jerry Smith din SUA ca deficitul de argint duce la scaderea imunitatii si este unul din principali factori de crestere a afectiunilor maligne (canceroase) din ultimele decenii. Argintul coloidal se absoarbe in sange foarte repede, chiar inainte de a ajunge in stomac, neafectand flora bacteriana fiziologica din organism.
Cercetatorii au stabilit ca 0,088 mg de argint reprezinta cantitatea medie zilnica necesara organismului uman. Inca din 1983 Ministerul Sanatatii SUA a recunoscut si a aprobat argintul coloidal ca fiind un medicament nedaunator care poate fi eliberat fara reteta.
Principalele actiuni ale argintului sunt:
-Stimuleaza digestia alimentelor si absorbtia principiilor nutritive,
-Stimuleaza secretia de mucus ,si troficitatea mucoaselor tractului digestiv,
-Stimuleaza eliminarea reziduurilor din intestin si a urinei din vezica urinara,
-Stimuleaza eliminarea sarurilor minerale prin transpiratie,
-Stimuleaza memoria si irnaginatia creatoare,
-Stimuleaza functia de reproducere,
-Stimuleaza secretia laptelui matern,
-Favorizeaza somnul,
-Antiviral si antibacterian (asociat cu aurul si cu cuprul),
-Antiinflamator,
-Analgezic (in cazul durerilor din neoplasm),
-Antiseptic (este unul dintre cele mai vechi metale utilizate iin medicina ca antiseptic),
-Regenerator al pielii si cicatrizant,
-Revitalizant,
Carenta de argint determina: tulburari de digestie si de asimilare, inapetenta, tulburari ale somnului, diaree de cauza nervoasa, constipatie, iritatii cronice ale vezicii urinare, metroragie si dismenoree, menopauza precoce, sterilitate, scaderea secretiei lactate, mastita cronica, piele uscata, ridata, imbarinita precoce, unghii, par friabile, distonii (neurovegetative, musculare), hipotensiune arteriala, labilitate psiho-emotinala, hipotermie, migrene, procese de degenerescenta, nevroze, pierderi de memorie, apatie.
Produse cu argint coloidal le gasiti pe: www.coloidale.ro