Vitamina D activeaza sistemul imunitar pentru a ne apara impotriva virusilor.
Cercetatorii de la Oregon State University au publicat un studiu important care arata ca vitamina D are un rol crucial pentru functionarea sistemului imunitar: stimuleaza functia imuna si distruge microorganismele invadatoare (inclusiv virusii). Vitamina D impulsioneaza raspunsul imun innascut prin activarea unei proteine antimicrobiene.
Acest studiu arata ca fara un nivel suficient de vitamina D in sange, virusii (spre exemplu cei gripali) se dezvolta in voie in organism. Lipsa de vitamina D, in sistemul imunitar duce la slabirea lui la o functionare ineficienta. De aceea oamenii care au deficit de vitamina D fac atat de des gripa in sezonul rece.
Genele sistemului imunitar sunt activate specific de catre vitamina D. Astfel, aceasta protejeaza de infectia initiala cu virus, in plus impiedica organismul sa reactioneze in exces prin inflamare (pneumonie bacteriana, o infectie a plamanilor).
Este logic sa refuzam vaccinurile (care introduc in sange virusii gripei, plus alte substante toxice) si sa ne asiguram un nivel de vitamina D corespunzator.
De aceea, daca mentinetinem in corp un nivel suficient de vitamina D, virusii gripali sunt rapid neutralizati.
Surse de vitamina D
Principalul depozit de vitamina D este invelisul corpului, pielea. In piele se gaseste provitamina D (o grasime). Sub influenta luminii, provitamina se transforma in vitamina D care este absorbita apoi in corp prin vasele situate in stratul profund al pielii.
Daca sub influenta razelor solare se produce un exces de vitamina D, acest exces este depozitat in tesuturi si mai ales in ficat, de unde este eliberat pe masura nevoilor in perioadele in care sintetizarea vitaminei la nivelul pielii nu este posibila.
Dar ce facem iarna?
Cele mai la indemana sunt suplimentele cu vitamine, dar care nu corespund unei alimentatii naturiste adecvate.
Doze mari de vitamina D absolut naturala se gasesc in polenul recoltat de albine, germenii de grau (atentie: NU grau germinat), uleiurile vegetale nerafinate (de floarea-soarelui, masline, rapita, etc. – la prima extractie). Deoarece aceasta vitamina este foarte sensibila la caldura, la lumina, la oxigen si la mediile acide, alimentele gatite la foc sunt foarte sarace in vitamina D.
Desi ficatul pestelui slab, pestele gras, galbenusul de ou, laptele integral si produsele lactate nedegresate sunt bogate in vitamina D, prin gatire ele isi diminueaza extraordinar de mult cantitatea de vitamina D (chiar si laptele care este pasteurizat din fabrica – cel UHT este complet inutil).
Recomandarea este sa consumati alimente bogate in vitamina D in stare cruda, fara tratament termic.
Ne putem bucura de o sanatate de fier prin asigurarea unui nivel suficient de vitamina D, un somn odihnitor, o hidratare adecvata cu apa curata si o nutritie sanatoasa.
Acest tratament (prin alimentatie) este categoric sigur, ieftin, natural, si – cel mai important – usor de realizat. In plus, este si foarte placut!
Un nivel suficient de vitamina D in sange va face ca sistemul imunitar sa ne protejeze de gripa porcina, gripa aviara, gripa umana si de multi alti virusi. Vitamina D este un adevarat sustinator al sistemului imunitar, un garant al functionarii si eficientei acestuia pentru o sanatate durabila.
sursa: www.roaim.com
Aceste remedii au scopuri informationale nu diagnosticheaza vre-o afectiune si nu pot substitui sfaturilor sau prescriptiilor medicilor