Amygdalinul si resveratrolul anticancerigeni naturali!


PIERSICILE si AMIGDALYNA
Samburele unui piersicii are inauntru o migdală, care este acoperita cu o pieliţă si care contine un puternic ingredient anti-cancerigen – numit laetrile.
Aceste fructe, prin samburii de piersici, nectarine, prune, caise şi migdalele sunt strâns legate prin aceasta caracteristica deoarece au proprietati foarte asemanatoare.
Samburii acestor specii contin concentraţii mari dintr-un produs cunoscut sub numele de  laetrile, amygdalin sau vitamina B-17.
Cercetarile au sugerat că laetrile induce moartea in celulele canceroase în timp ce lasa sanatoase restul celulelor.
Acest lucru are loc, deoarece laeterile este un compus chimic format din patru molecule separate: două de glucoză, unul dintre benzaldyhida şi unul de cianura.  Acesta din urmă contine două substanţe chimice toxice, dar care sunt legate într-o formă non-biodisponibilă.
Celulele canceroase conţin o enzima care nu se afla in celulele sanatoase, cunoscuta sub numele de beta-glucozidaza. Această enzimă este distrusa de combinaţia de benzaldyhide şi cianură.  Celulele sănătoase nu sunt afectate de acest proces.
Pretinzând că laetrile este ineficienta şi toxica, Statele Unite au interzis folosirea ei incepand cu  1971.
STRUGURII si RESVERATROLUL
Strugurii rosii sunt renumiti pentru continutul de resveratrol, numai  ca strugurii sunt sensibili la o  infecţie fungică in timpul cresterii lor, fiind necesara stropirea lor cu fungicide.
Resveratrolul, este un antioxidant miraculos gasit in coaja strugurilor care micsoreaza riscul bolilor de inima şi are efecte semnificative in diminuarea semnelor de imbatranire. Spre deosebire de alti antioxidanti cum ar fi antocianii, care dau culoare afinelor şi sunt o parte integrantă a fructului,  plantele care produc resveratrol sunt sensibile la atacul fungicid sau bacterian.
Deci, strugurii ecologici au mai mult resveratrol pentru că ei nu sunt stropiti cu antifungicide.
Este adevarat Resveratrolul este un antibiotic natural şi un fungicid.
Acest lucru înseamnă că  cu cat planta este expusa ciupercilor şi bacteriilor in mod natural o să, produca mai mult resveratrol.  În cazul în care plantatiile de struguri sunt în mod repetat stropite cu fungicide sintetice, strugurii vor avea un continut mult mai mic de resveratrol.
Strugurii ecologici şi vinurile obtinute din astfel de struguri, va pot ajuta, datorita resveratrolului sa va menţineti sănătoşi, stopand dezvoltarea celulelor canceroase.
Sudiile au aratat, că produsul chimic cu care se face chimioterapia este mai eficient, daca se iau suplimente cu resveratrol, de asemenea acesta mareste rezistenta la virusurile gripale şi HIV si contracareaza efectele unei diete bogata in grasimi si creste rezistenta fizica.
Bibliografie si traducere : Naturalnews