6 remedii naturale pentru erupțiile cutanate

Iritațiile sunt mici umflături roșii care apar pe piele unde au aspectul unor mici umflături albe sau galbene, înconjurate de piele iritată și inflamată. Atât erupțiile cutanate cât și urticaria încep, de obicei, cu o senzație de arsură, urmată de mâncărime.

Acestea pot fi cauzate de un agent alergen sau iritant din alimente, îmbrăcăminte sau alte substanțe chimice de uz casnic. Medicamentele, proasta digestie, sau bolile pot provoca, de asemenea, erupții cutanate sau urticarie.

Una dintre cele mai comune forme ale unei erupții cutanate este dermatita de contact, care apare atunci când o substanță de irită pielea. Dermatita de contact poate provoca o ușoară roșeață a pielii sau o erupție de umflături mici, roșii. O reacție mai severă constă în reacții precum umflare, roșeață și vezicule mai mari de lichid la suprafața pielii.

6 dintre cele mai bune remedii naturale care vă vor scăpa de erupțiile cutanate

# 1 Vitamina C (2,000 mg zilnic)

Vitamina C este un antioxidant puternic și are proprietăți antihistaminice.

# 2 Urzica (300 mg de frunze x3 ori pe zi)

Urzica are efecte dovedite în calmarea iritațiilor, deoarece reduce producția de histamină.

# 3 Quercetina (1000 mg x3 pe zi)

Quercetina este un flavonoid anti-inflamator găsit în vinul roșu, ceai verde și ceapă. Despre acest compus s-a dovedit că reduce inflamația și reacțiile alergice.

# 4 Vitamina B12 (800 mcg pe zi)

Vitamina B12 poate ajuta la reducerea severității iritației acute.

# 5 Băuturile preparate din legume verzi 

Au un rol deosebit în detoxifierea și alcalinizarea organismului.

Uleiuri esențiale pentru calmarea iritațiilor pielii

Aplicarea topică a uleiurilor esențiale cum ar fi cel de mușcată, trandafir și lavandă poate ameliora erupțiile cutanate. Pur și simplu aplicați pe zona iritată 3 picături de ulei de 3x pe zi sau, dacă aveți pielea sensibilă, puteți amesteca 3 picături cu 1/2 linguriță de ulei de nucă de cocos.

Sursa: Dr.Axe 

.   .   .

Aloe Plant – gel cu argint si Aloe Vera

Aloe Plant este un gel 100% natural de aloe vera, cu argint coloidal și ulei de tea tree. Gelul conține o concentrație mare de aloe vera și poate fi utilizat pentru diverse afecțiuni cutanate.

Aloe Vera este o plantă minune care are multiple efecte benefice asupra organismului uman. Ea acționează la nivel tegumentar, având proprietăți cicatrizante extraordinare și regeneratoare. Aloe Vera este antiseptică, antimicotică, antibacteriană, antiinflamatoare, dezinfectantă, analgezică, antioxidantă (încetinește procesul de îmbătrânire a pielii), purificatoare și detoxifiantă. Planta conține vitaminele A, B1, B2, B6, minerale, precum și o mare cantitate de aminoacizi și enzime, ușor asimilabile.

Astfel, prin calitățile sale curative excepționale, gelul de aloe vera este un remediu ideal pentru multiple afecțiuni cutanate: previne și ameliorează acneea, arsurile solare, arsurile de orice fel, erupțiile cutanate, micozele (produse de ciuperci parazitare ale pielii), diversele alergii și mâncărimi, eczemele, urticaria, ridurile, zona zoster, psoriazis.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *