2 retete sanatoase – Salata de sfecla cu nuci si Grau cu legume

Grau cu legume
O  reteta gustoasa si sanatoasa. Este o reteta usor de facut si se poate servi ca atare sau ca garnitura …si este si de post .
Timp total de pregatire: 25 min
Ingrediente
Ceapa alba    1 buc
Vinete    1 buc
Dovlecei    1 buc
Rosii    1 buc
Ardei gras galben    1 buc    (jumatate din el)
Ardei gras rosu    1 buc    (jumatate din el)
Ardei gras verde    1 buc    (jumatate din el)
Patrunjel verde    1 buc    (cateva fire)
Grau    2 pah    (2 pahare )
Ulei    50 ml
Cub de legume    1 buc
Apa calda    4 pah
Bulion de rosii    1 lingurite
regatim ingredientele…
Legumele se spala, se curata si taie marunt.  Rosia se adauga un pic mai tarziu. Punem uleiul intr-o tigaie, apoi legumele la calit pentru 3 – 4 minute . Se adauga si rosia taiata cubulete.   Apoi se adauga doua pahare de  grau, sa  se imprieteneasca si el cu legumele .Se amesteca bine.  Se adauga o lingurita de bulion….
Apoi se adauga cele 4 pahare de apa calda (masurati cu acelasi pahar cu care ati pus graul), cubul de legume si se lasa sa fiarba timp de 10-12 minute(pana scade apa de tot).
Salata de sfecla cu nuci
O salata foarte buna, se poate face si in post, daca folositi maioneza de post. Foarte recomandata si ca sursa de vitamine, sfecla rosie fiind cunoscuta ca una dintre cele mai bune legume. Merge foarte bine pe paine, chiar si dimineata la micul dejun.
Cantitate: 500 g (un bol mediu)
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min

Semipreparate
Maioneza de casa    200 g    sau folositi maioneza de post
Ingrediente
Sfecla rosie    3 buc
Usturoi    3 buc    catei
Nuci    200 g
Sare    0.5 lingurite
Puneti sfecla rosie la fiert, cand incepe sa fiarba,  faceti focul mic si lasati aproximativ o ora – pana intra usor un cutit in ea(asa o incercati).
Dupa ce a fiert, sfecla o racoriti cu apa rece, o curatati. Pregatiti maioneza, nucile, usturoiul.
Sfecla o dati prin razatoare mica sau medie.  Peste ea pisati usturoiul.
Nucile le maruntiti bine, cu facaletul sau masina de tocat – le puneti in compozitia de sfecla rosie.
Adaugati maioneza si amestecati bine.
Gustati, adaugati sare dupa gust, daca este necesar.
O puneti intr-o farfurie mai adanca, nivelati cu un cutit.
Infrumusetati cu nuci, verdeata, etc.
Pofta Buna!
Retele sunt de pe :  http://www.lalena.ro