Cele mai bune 40 mancaruri anti-imbatranire – partea intai

Cele mai recente studii stiintifice publicate de Men’s Health arata cele 40 de alimente care au actiuni imunostimulatoare , de consolidare si protejare a inimii, oaselor, muschilor, antinflamatoare si din care ar trebui sa consumam zilnic cu regularitate.
1. Migdalele – reprezinta niste gustări bogate în energie si nu genereaza colesterolul rău colesterol, datorită sterolilor, de asemenea sunt benefice pentru diabetici reducand de zahărul din sânge. Sunt, de asemenea, bogate in aminoacizi, care susţin nivelul de testosteron si musculatura in crestere.  Migdalele sunt, de asemenea, bogate in Vitamina E, care ajuta apăra in cazul expunerilor prelungite la soare.  Într-un studiu, cu voluntari care au consumat 14 miligrame de vitamina E (Aproximativ 20 de migdale) pe zi şi apoi s-au expus la lumina UV cei care au consumat migdale nu au avut de suferit arsuri solare fata de cei care nu au consumat de loc.  Si pentru ca vitamina E este un antioxidant puternic, de asemenea, menţine arterele sanatoase si impotriva radicalilor liberi. Nivelurile scăzute de vitamina E sunt, asociate cu performanţe de memorie slabă şi declinul cognitiv, spune nutritionistul Sari Greaves din New York de la Presbyterian Hospital-Cornell.
2. Seminţele de in – sunt bogate în proteine si fibre, aceste  mici seminţe oferă cantitate importanta de omega-3 si acizi graşi, acizi, care reduc petele de pe piele prin continutul de fier si reduc ridurile fine.
British Journal de Nutritie a raportat că participanţii la un studiu care au mancat aproximativ o jumătate de lingurita de seminte de in pe zi timp de 6 saptamani au prezentat o hidratare puternica a pielii, au stopat roseata (eritroza) si iritatiile. Un studiu recent, comparativ, de 60 de zile, pe  persoane cu colesterol ridicat (mai mare de 240 mg / dL) si care au consumat 20 de grame de seminte de in pe zi, au relevat faptul ca aceste au avut reglari ale colesterolului. Semintele de in se pot consuma cu iaurt, in salate sau cu fulgi de ovaz.
3. Roşiile – Există două lucruri pe care trebuie să ştiţi despre tomate: roşul la legume este o culoare buna deoarece contin mult licopen si antioxidanti ; şi tomatele prelucrate sunt la fel de puternice ca si cele proaspete, deoarece este mai uşor pentru organis de a absorbi licopenul.
Studiile arată că o dietă bogată în licopen poate reduce riscul de cancer al : vezicii urinare, pulmonar, de prostată, de piele si stomac, precum şi reducerea riscurilor bolilor coronariene.  Ajuta la eliminarea radicalilor liberi cauzate de  razele ultraviolete, ceea ce ajuta la lupta impotriva ridurilor.
4. Cartofii dulci – sunt adesea confundati cu cartofi, dar acesti tuberculi reprezinta unul din cele mai sanatoase alimente.  În plus acestia contracareaza efectele fumului ocazional inhalat de nefumatori, previn diabetul, deoarece cartofii dulci contin gluten, un antioxidant care poate spori metabolismul de nutrienţi şi al sistemului imunitar,  protejaza împotriva Alzheimer, Parkinson, al bolilor de ficat, fibroza chistica, HIV, cancer, infarct miocardic si accident vascular cerebral.  Ce este mai important insa este continutul semnificativ de vitamina C, care netezeşte ridurile prin stimularea producerii de colagen. Un recent studiu în American Journal of Clinical Nutrition a constatat că voluntarii care au consumat 4 miligrame de vit.  C (aproximativ o jumatate de cartof dulce mic) pe zi timp de 3 ani a scăzut la apariţia ridurilelor cu 11 la sută.
5. Spanacul – Frunzele verzi ale spanacului sunt echivalente cu inima unui om sanatos.  O masa cu spanac inseamna aport sustinut de minerale esentiale potasiu şi magneziu şi este una din sursele de top de luteina, un
antioxidant care poate ajuta la prevenirea înfundarii arterelor. Plusul de vitamine si nutrienti pot
susţine-densitatea minerală osoasă, atacul de prostata al celulelor canceroase, reduce riscul unor boli de piele, lupta impotriva cancerului de colon şi creşterea nu în ultimul rând, al fluxului sanguin la nivelul penisului. „Popeye a fost ajutat de ceva „, spune Susan Bowerman, director adjunct al Centrului pentru Nutritie Omului la Universitatea din California, la Los Angeles.
6. Rozmarinul – Acidul carnosic găsit în acest condiment sa demonstrat că reduce riscul de accident vascular cerebral la şoareci cu 40 la suta, potrivit unui studiu publicat în Jurnalul de Neurochimia. Acid Carnosic pare să determine un proces care protejeaza celulele creierului de efectele daunatoare ale  radicalilor liberi, care  agravează efectele unui accident vascular cerebral. De asemenea, poate proteja împotriva bolilor degenerative, cum ar fi Alzheimer şi efectele generale ale îmbătrânire.
7. Somonul salbatic – un sfert de portie de somon inseamna aproximativ 2.000 de miligrame de
acid docosahexaenoic (DHA) şi acid eicosapentaenoic (EPA), omega-3 acizi graşi, care servesc drept
ulei pentru imbunatairea activitatii cerebrale , un adevarat  „brain’s hardware” .  Un studiu din 2008 la Universitatea din Cincinnati, de exemplu, a constatat că ţesutului creierului uman intre 65 de ani – la 80 de ani cuprinse DHA cu 22%  mai puţin decât tesutul cerebral uman intre  29 – la 35 de ani.
„Dacă doriţi să va păstraţi inteligenţa intacta cu trecerea anilor , începe consumarea de omega-3 acum”, spune William Harris, Ph.D., un cercetator de nutriţie la Universitatea din Dakota de Sud. De ce este atât de importanta sa fie somon salbatec? Datorită faptului că peştii de crescătorie, sunt îngrăşati  cu soia, soia care distruge uleiul Omega 6 si astfel pot fi la fel periculosi ca un cheeseburger.  Obiectivul –  cel puţin două porţii pe săptămână de somon salbatic , spune Joan dietetician Salge Blake, autor al : Nutrition and You.