Sarea de mare – pentru cosuri si acnee

Coșurile și punctele negre au dispărut complet, ca prin minune, datorită acestui ingredient pe care îl folosim zilnic în bucătărie. Așadar, dacă vrei să scapi de acnee, clătește tenul cu sare de mare înmuiată în apă caldă în fiecare seară, timp de aproximativ o lună.

Terapia acneei  cu apă sărată de mare este o metodă pe care balneologia o recomandă tuturor vârstelor. Se crede că concentrația de sare de mare ajută la distrugerea bacteriilor de pe față, sau că sarea de mare reface echilibrul mineralelor care ajută la vindecarea pielii. Sarea de mare poate fi, de asemenea, utilă în dizolvarea uleiurilor pielii, care astupa porii. Dar, atenție! Utilizarea excesivă a remediului poate usca pielea, cauzând iritații.

Mască facială cu sare de mare

Curățați mai întâi tenul cu un demachiant delicat, cu o bază non-petrol și non-alcool. Se lasă să acționeze timp de aproximativ un minut, apoi se clătește cu apă rece sau călduță.
Uscați fața cu un prosop curat.

Se dizolvă sarea de mare în apă fierbinte. Se amestecă 1 linguriță de sare de mare cu 3 lingurițe de apă fierbinte într-un castron mic sau o cană. Se amestecă până când sarea se dizolvă complet.

Beneficii suplimentare pentru măștile cu sare și cu adaos de aloe vera, ceai verde sau miere.

Există mai multe remedii naturale care pot ajuta pielea să devină mai sănătoasă și mai curată. Se adaugă 1 lingură dintr-unul din următoarele ingrediente:

Gelul cu Aloe vera : Este disponibil la magazinele naturiste și poate ajuta la vindecarea pielii.
Ceaiul verde: Infuzați ceai verde și adăugați-l la amestecul de sare de mare pentru a obține beneficiile antioxidante ale ceaiului verde.
Mierea de albine: Folosiți miere pentru acțiunile sale antibacteriene și pentru a stimula vindecarea rapidă a pielii.

Sursa: WikiHow

***

Lotiune antiacneica

Loţiunea este recomandată tenului cu imperfecţiuni, acneic.
Are efect astringent, tonifiant şi purificator. Îndepărtează împurităţile şi celulele moarte, eliberând porii.
Conţine ingrediente active cum ar fi aloe vera, superox, uleiurile esenţiale de grapefruit, tea tree, şi extracte din plante cu puternice propietăţi antimicrobiene, antioxidante şi regenerante.
Calmează tenul şi reglează secreţia glandelor sebacee.
Mod de utilizare: Se aplică după folosirea măștii antiacneice sau în mod individual dimineaţa şi seara, ştergând uşor faţa cu un tampon demachiant îmbibat cu loţiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *