Rețete NATURALE de balsam de păr DIY  

Balsamul este un produs important care ar trebui întotdeauna să fie folosit după șamponare.

Pasul este cu atât mai important cu cât o dată ce vă spălați parul cu șampon cuticulele părului rămân deschise și, dacă vom lăsa părul astfel, fără ca solzișorii să se închidă vor ajunge să absoarbă toate impuritățile din mediul extern, iar părul se va murdări și îngrășa rapid, căpătând un aspect tern și lipsit de sănătate. De aceea, pentru a evita acest aspect neplăcut este necesară utilizarea unui balsam, sau a unei măști după șamponarea părului.

Rețete de balsam natural: 

1. Se combină 1 linguriță ulei pentru copii, 1 gălbenuș de ou și 1 cană de apă și se bate gălbenușul de ou, până capătă o consistență spumoasă, apoi se adaugă uleiul, și se amestecă energic. Se adaugă apa. Masați scalpul și părul. Clătiți bine.

2. Se amestecă o linguriță de ulei din germeni de grâu, o cană de apă, o linguriță de suc de lămâie, un gălbenuș de ou și o lingură de glicerină. Bateți oul bine și adăugați toate celelalte ingrediente. Masați scalpul. Se clătește cu apă călduță, care este amestecată în prealabil cu suc de lămâie.

3. Se combină ulei de măsline, cu ulei vegetal (de cocs sau de palmier), o cană de apă, 2 linguri de miere și se fierbe pe aragaz. Se îndepărtează imediat și se lasă să se răcească. Se transferă într-un flacon tip spray. Se adaugă pe părul umed și se lasă să acționeze timp de 15 minute, apoi se clătește. Balsamul se păstrează într-un loc răcoros între utilizări.

4. Se amestecă piure de avocado cu lapte de cocos până se omogenizează. Se aplică pe întreaga lungime a părului. Lăsați să acționeze timp de 15 minute și clătiți bine.

Rețetele de mai sus sunt preparate în casă și pot fi păstrate la frigider timp de câteva zile între utilizări.

Sursa: Metagirly

 .  .  .

Masca de păr cu ginseng și argan pentru revitalizarea firului de păr

masca-par-vivanaturaMasca de păr VivaNatura este un produs natural, conceput pentru refacerea și fortifierea firul de păr, redând elasticitatea și vitalitatea părului deteriorat. Masca îmbină într-o formulă completă ingrediente cu o acțiune puternică de regenerare a podoabei capilare: uleiuri naturale și substanțe active din plante. Hidratează și redă strălucire părului uscat și tern. Însă este recomandat pentru toate tipurile de păr prin acțiunea sa profund hrănitoare și revitalizantă.

Masca de păr VivaNatura conține un amestec de uleiuri naturale presate la rece, alese special pentru proprietățile lor deosebite în ceea ce privește îngrijirea părului și sănătatea acestuia. Aceste uleiuri prețioase de argan, ricin, germeni de grâu, măsline, palmier, conțin un complex de vitamine E, A, acizi grași nesaturați, omega 3, omega 6, omega 9, care repară firul de păr, sunt antioxidanți puternici, acționând la nivelul scalpului, reduc radicalii liberi, hrănesc pielea capului, redau hidratarea și elasticitatea firului de păr.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *