Este cel mai sever, dar totodată şi cel mai eficient dintre regimurile indicate de dr. George Oshawa, având însă o eficacitate maximă în toate bolile produse de excesul energiei yin şi permiţând totodată o echilibrare rapidă a fiinţei din punct de vedere energetic (yin – yang).
Efecte ale regimului Oshawa
Actiunea lui este extrem de purificatoare; traseele subtile energetice din corpul uman (nadis/meridiane) sunt curătate de multe impurităţi şi de depunerile subtile de kapha dosha (flegma), ceea ce îngreuna circulaţia energiei in corp. Aceasta purificare generala are drept efect imediat o limpezire şi claritate considerabilă a minţii, digestia devine mai bună, secretiile hormonale sunt reglate, iar tenul devine curat şi luminos. Ochii devin strălucitori şi fiinţa simte o inexplicabila forţă şi poftă de viaţă, deseori straine ei până atunci. Starea de yang se amplifică în fiinţă, astfel încât simţim că ne putem controla mai bine,
inclusiv la nivelul emoţiilor. Chiar şi unele dependenţe psihice sunt eliminate, iar în multe cazuri
ajută fiinţele umane să reducă sau chiar să scape de anumite stări de posesie subtilă, aşa cum este
cazul în epilepsie sau unele cazuri de alcoolism.
Pentru cei care sunt dependenţi de anumite substanţe toxice sau droguri (alcool, tutun, cafea heroină,
cocaină, opiu, haşiş etc) regimul numărul 7 al doctorului japonez Oshawa este echivalentul unui miracol,
deoarece el detoxifică şi, în acelaşi timp, amplifică autocontrolul mental şi chiar fizic şi uşurează
fenomenul de sevraj în cazul întreruperii adiminstrării substanţelor toxice.
În cazul bolilor incurabile, cum ar fi cancerul, acest regim este foarte valoros, deoarece ajută mult
la stabilizarea evoluţiei tumorilor (adică acestea nu mai cresc) şi chiar la eliminarea lor, deoarece
acest regim este de natură yang, având un efect tansformator yang la nivelul întregii fiinţe, în timp
ce tumorile au nevoie de hrană yin pentru a trăi.
Desigur, chiar daca nu mâncăm decât mâncare yang, cum este în regimul Oshawa, în corpul nostru mai
există substanţe yin (de exemplu, substanţe rezultate din metabolismul propriilor grăsimi din corp).
Totuşi, gradat, regimul yang îşi face efectul şi tumorile regresează în numeroase cazuri.
În cazuri grave este necesar să se recurgă la acest regim permanent, cu pauze de 3 zile între perioadele
de 10 zile, timp în care se consumă legume şi fructe yang.
Este o metodă excelentă pentru a ne regla greutatea, fără a fi nevoiţi să recurgem la înfometare.
Putem mânca, dar numai alimentele din acest regim.
Astfel, persoanele supraponderale vor fi foarte bucuroase să constate cum acest regim nu le normalizează
doar greutatea, dar le armonizează şi forma corporală, rezistenţa la temperaturi extreme cald-rece se
amplifică iar secreţiile rezultate în urma transpiraţiei se reduc şi au un miros mai puţin intens.
Persoanele subponderale vor constata că, dacă vor mânca suficient pe perioada de 10 zile a regimului,
acest regim tinde să le normalizeze greutatea, în sensul că se vor împlini trupeşte.
Modul înţelept de a acţiona în această situaţie este de a NU reveni, la sfârşitul regimului,
la abuzurile alimentare devenite uzuale.
Regimul prevede ca pe o durata de zece zile să se consume exclusiv următoarele cereale: grâu, orez,
mei şi hrişcă, in orice combinatie sau proporţie dorim, fierte sau coapte (deci fără ulei sau orice altceva,
în afară de, eventual, sare sau apă).
Dacă avem motive importante (o boală gravă sau o intoxicaţie), acest regim poate fi repetat de mai multe ori
(în grupe de cate 10 zile) cu o pauză de una până la cinci zile între două astfel de grupe, timp in care se
pot consuma şi alte alimente, de preferinta tot yang, până când se obţine efectul dorit.
Condiţie de succes: trebuie să urmărim să nu răbdăm de foame, adică să avem suficientă mâncare la dispoziţie şi de cât mai bună calitate. Astfel, regimul Oshawa va fi uşor de susţinut şi, în plus, ne vom putea îndeplini toate îndatoririle de la locul de muncă sau din alte situaţii în care acţionăm.
Este posibil ca la un astfel de prim regim să apară, la unele persoane, reacţii fiziologice mai violente sau neplăcute,
datorate in special unei purificari intensive şi a unei dezintoxicari masive a corpului. Continuând însă cu tenacitate, aceste aspecte neplăcute vor dispare destul de repede, ele cedând locul unei cu totul alte condiţii trupesti şi chiar unui metabolism diferit, mult imbunătătit. Chiar şi cei sănătoşi ar trebui să recurgă la cel putin două astfel de regimuri Oshawa (de cate 10 zile) pe an, pentru o reîmprospătare şi o purificare generală a organismului.
Atragem atentia încă o data că în acest regim nu trebuie sa se consume decat:
grâu, orez, mei şi hrişcă (fierte in apa sau coapte, cu puţina sare) şi absolut nimic altceva!
Ca lichid, trebuie sa se consume doar apa pura de izvor sau apa plată din comert şi numai in cazuri exceptionale ceaiuri de plante.
Retete:
1. Grâu copt
Se spală foarte bine grâul şi se pune in tigaie cu sare şi apă, atât cât să-l acopere. Se lasă la foc tare până se evaporă apa, dupa care se amesteca continuu. Este foarte important ca focul sa fie puternic, pentru ca bobul sa fie crocant şi nu tare. Se coace până când grâul işi schimba uşor culoarea şi este usor de mestecat. Ideal într-un astfel de caz este folosirea unei tigăi de teflon sau a unui ceaun de fontă.
2. Hrişcă şi mei copt
Se procedeaza analog, cu precizarea că trebuie coapte fără a fi umezite in prealabil.
3. Supa de orez cu galuste de grâu
Dintr-o cantitate mică de făină de grâu integral, apă şi sare se face o coca moale (mai moale decat cea pentru turtiţe) şi se lasa la muiat 15-25 minute.Din aceasta se fac gălustele de mărime mică, care se pun in apa clocotită cu sare. Se fierb circa 10 minute, dupa care se adauga orez sau făină de orez.
4. Terci de grâu şi orez
Se pune apa cu sare la fiert. când clocoteşte se toarnă, in ploaie, făină din grâu integral şi făină de orez,
pana obtineti consistenţa dorita.Atentie! Şi grâul şi orezul se umflă la fiert, astfel încât va trebui sa
asaţi compoziţia mai moale. Se fierbe circa 20-30 de minute.
5. Turtiţe sau batoane din grâu.
Este varianta cea mai uşor de folosit (se pot face mai multe şi se pot lua la pachet) şi cea mai hrănitoare.
Se macină fin grâul (cu ajutorul unei râşnite mecanice sau electrice), până devine ca o făină. Se face o cocă din apă, sare şi făină de grâu complet obţinută anterior, folosind cât mai puţină apă. Se lasă circa 30 min la înmuiat,
după care se fac turtiţe care se coc în cuptor sau în tigaie, fără ulei, la foc mic. Batoanele cu cgrosimea de
cca 3-4 cm – cea mai avantajoasă formă – se coc doar în cuptor.Se recomanda ca turtiţele sa fie cât mai subţiri.
Se procedeaza analog pentru hrişcă. De asemenea, se pot face turtiţe şi din amestecul făinii de grâu cu făină de hrişcă sau orez. Se pot face şi din făină de grâu complet in care se incorporeaza câteva linguri de orez fiert. Se face un aluat mai moale in acest caz. Este recomandabil să nu se păstreze turtiţele sau batoanele în pungi de plastic, ci în pungi de hârtie, pentru a rămâne proaspete mai mult timp.
Sugeram şi urmatoarele combinatii: orez fiert cu făină de grâu copt, grâu fiert cu făină de orez copt şi hrişcă fiarta cu făină de hrişcă sau grâu.