Va voi prezenta o reteta care poate fi foarte usor adaptata in functie de ceea ce aveti in frigider si in functie de imaginatia fiecareia. Este o prajitura usor de preparat si excelenta la o cana de ceai rece sau limonada.
Dupa fructele pe care le folosim putem sa o denumim prajitura cu prune, sau cu caise, cu afine, visine, sau pur si simplu combinatii din aceste fructe.
Ingrdinete:
– faina 400 g – am folosit faina 650 ;
– zahar 200 g, cu zahar brun este mai savuroasa;
– 4 oua;
– unt sau ulei cca 150 g sau 100 ml;
– lapte dulce sau lapte batut 100 – 150 ml ;
– o lingurita cu virf bicarbonat de sodiu sau praf de copt;
– vanilie, lamaie rasa, alte mirodenii dupa gust, eu am adaugat praf de ghimbir;
Se amesteca cu telul sau mixerul zaharul cu galbenusurile de oua si se adauga treptat untul moale sau uleiul, Separat se bat spuma tare albusurile, iar faina se amesteca cu bicarbonatul intr-un vas separat.
Se incorporeaza albusul de ou in amestecul de zahar, galbenusuri si unt, iar apoi se adauga treptat faina. Laptele se adauga la urma pana se obtine o pasta de consistenta unei smantani foarte groase, atat cat sa curga incet.
Se aseaza in tava medie cu pereti inalti si se aseaza deasupra fructele cat mai apropiate una de alta, deoarece la copt ele se disperseaza pe suprafata prajiturii.
Se coace la foc potrivit cca 180 grade, in jur de 40 -45 de minute.
Dupa ce se scoate din cuptor se poate presara pe ea ciocolata amaruie rasa, sau nuca de cocos.
Pofta buna !