Oamenii de știință avertizează – renunțați la dezinfectanții pentru mâini IMEDIAT!

Toate magazinele pun la dispoziția cumpărătorilor doze de gel lichid dezinfectant, menit să curețe mâinile uscat, fără săpun. Cu toții am putea crede că produsele sunt eficiente pentru uciderea germenilor în condiții de siguranță, dar adevărul este un pic mai departe de realitate.

În luna aprilie 2015, Administrația Alimentelor și Medicamentelor din SUA a considerat necesar ca toate companiile producătoare de săpun de mână și dezinfectant să depună documentație conținând cantități considerabile de date pentru analiza acestor produse. FDA a fost preocupat, în special, de utilizarea triclosanului, un ingredient folosit în aproape toate produsele dezinfectante pentru mâini, care ar putea avea influență asupra hormonilor precum cei produși de tiroidă și aparatul reproducător al nou-născuților. Iată ce au descoperit specialiștii:

Dezinfectanții conține substanțe chimice potențial periculoase.

Unele dintre aceste substanțe chimice sunt periculoase, despre altele se cunosc prea puține informații. Dezinfectanții, în special, cei parfumați sunt printre cei mai dăunători. Aceștia conțin conservanți, cum ar fi parabeni și ftalați, care ar putea perturba producția normală de hormoni din organism.

Dezinfectanții pentru mâini poate crea bacterii rezistente.

Ultima plagă majoră cu care s-a confruntat omenirea a fost gripa spaniolă din timpul primului război mondial. Următoarea amenințare majoră la adresa sănătății publice ar putea fi foarte bine o bacterie rezistentă la antibiotice și alte produse antibacteriene. Utilizarea excesivă a agenților antibacterieni, cum ar fi dezinfectanții pentru mâini care nu ucid în mod universal toate bacteriile, pot determina bacteriile să devină rezistente în viitor, ceea ce va duce la apariția unor bacterii noi, potențial incurabile.

Dezinfectanții nu sunt sănătoși pentru piele.

Multe dintre aceste produse conțin alcool care usucă pielea. Alcoolul, de asemenea, mărește capacitatea pielii de a absorbi substanțe chimice, provocând o „degresare” a acesteia, sau o întrerupere a producției de sebum.

Ultimul sfat? Săpunul și apa sunt foarte eficiente.

Când este vorba despre distrugerea microbilor de pe piele, săpunul funcționează extrem de bine. Utilizați săpun obișnuit în loc de săpun antibacterian.

Sursa: SimpleOrganicLife

***

Cremă de mâini cu galbenele si catina

crema de maini galbeneleEste o cremă naturală, pentru îngrijirea mâinilor, a cărei formulă îmbină ingrediente atent selectate care oferă protecție și hidratare. Spre deosebire de alte parti ale corpului, mâinile prezintă foarte puține glande sebacee, ceea ce explică faptul că pielea se usucă mult mai ușor. Mai ales în sezonul rece, din pricina temperaturilor scăzute, pielea mâinilor se înroșeste și se usucă. Frecvent agresate de chimicale, detergenti și alte substanțe, mâinile sunt permanent predispuse la deshidratare. Vâsta, de asemenea, își pune amprenta asupra aspectului lor.

Ele au nevoie de o cremă foarte hidratantă și hrănitoare care să mențină pielea sănătoasă, frumoasă și delicată. Crema de mâini VivaNatura are aceste calități necesare pentru îngijirea lor atentă. Uleiurile naturale de catina măsline împreună cu glicerina și extractul de gălbenele pătrund foarte ușor piele, făcând-o netedă și catifelată. Glicerina, unul dintre emolienţii clasici, este umectant și elasticizează pielea.

Uleiurile de măsline și de catina sunt bogate în vitamine, minerale și proteine, echilibrează secreţia de sebum și nu blochează porii, înmoaie pielea și o regenerează. Previn apariția semnelor de îmbătrânire a pielii mâinilor.

Argintul coloidal dezinfectează și protejează, prin acțiunea sa antibacteriană, iar uleiul natural de portocale dulci conferă un parfum exotic rafinat care răsfață pielea. Extractul de mușețel și gălbenele calmează și hrănesc pielea sensibilă.

Salvează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *