Nasterea Domnului Nostru Isus Cristos

Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos este începutul mântuirii noastre şi arătarea tainei celei din veac, a unirii desăvârşite a divinului cu umanul.
Prin această sfîntă sărbătoare  se adeveresc cuvintele Mîntuitorului :
„Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârşitul veacului”  (Matei 28, 20)
Craciunul – Sfanta Sarbatoare a Nasterii Domnului
El releva in intreaga lor dimensiune insemnatatea cruciala pe care a avut-o si o are in evolutia umanitatii,pe calea Mantuirii, Nasterea lui Hristos, trimisul lui Dumnezeu, luminandu-ne calea spre iubire si adevar.
Craciunul – Sfanta sarbatoare a Nasterii Domnului – Craciunul este sarbatoarea bunatatii lui Dumnezeu,  care prin Fiul Sau, il salveaza pe om, il elibereaza din satrea de sclavie si de singuratate, aducandu-l la bucuria comuniunii cu Dumnezeu.
Prin Fiul Sau, Dumnezeu S-a imapcat cu oamenii, I-a impacat, le-a pus in inimi pace si bucurie. Si de aceea vedem in taina Craciunului chemarea lui Dumnezeu la iubire intre oameni, la intelegere si disponibilitatea de a ajuta, la iertare si impacare, la pace si prietenie. Craciunul este patrunderea iubirii in aceasta lume intunecata si rece, unde se afla si inimile noastre. Si in ele pot sa patrunda iubirea si bunatatea ce trec de la om la om, in impacarea dintre oamnei, in buna intelegere, in iertare, in rabdare, in amabilitate.
Dumnezeu nu locuieste printre cei care se urasc, se cearta, se dusmanesc, se invenineaza si se invidiaza. Craciunul este o chemare sa ne lepadam de orice violenta, de orice rautate si sa ne deschidem inimile si mainile pentru oamni aflati in suferinta, scriind cuvantul PACE pe chipul lor. Sarbatoarea Craciunului este o chemare sfanta la puritate, la curatire sufleteasca si la innoirea vietii pentru a-L primi pe Hristos cel venit la noi”’plin de har si de adevar”’(Ioan1,14).
Ne umplem de fiecare data de Craciun de aleasa bucurie la fel ca si pastorii Betleemuluisi impreuna cu ei ne infioram la cuvintele ingerului care a grait”’Iata,va binevestesc voua o bucurie mare, care va fi pentru tot poporul, ca vi S-a nascut azi Manturitor, care este Hristos Domnul,in cetatea lui David”(Luca2,10-11).