Macesul – "protectorul articulatiilor"

Noutate !!! măceşele sub formă de pudră sunt de trei ori mai bune la reducerea durerii de osteoartrita decât paracetamolul, spun cercetatorii de la Universitatea din Copenhaga si nu au nici unul dintre efectele asociate cu analgezicele convenţionale, cum ar fi constipaţie, diaree sau somnolenţă.
 
 
Macesele „protejaza articulaţiile de artrită”
Cercetătorii susţin ca macesul este una dintre cele mai bogate surse naturale de vitamina C si de asemenea au continut ridicat de vitamina A, D şi E, calciu fier, antioxidanti si acizi grasi. – îmbunătăţind astfel sistemul imunitar.
Siropul de macese a fost administrat la copii în timpul celui de-al doilea război mondial pentru conţinutul său mare de vitamina C.
30 de fructe de macese contin la fel de multa vitamina C ca si 40 de portocale.
Macesele sunt fructe mici dar pline de beneficii pentru sanatate, utilizarea lor fiind benefica inclusiv in bolile de cancer si de hipertensiune arteriala.
Noutate !!!  măceşele sub formă de pudră sunt de trei ori mai bune la reducerea durerii de osteoartrita decât paracetamolul, spun cercetatorii de la Universitatea din Copenhaga si nu au nici unul dintre efectele asociate cu analgezicele convenţionale, cum ar fi constipaţie, diaree sau somnolenţă.
„Exista acum dovezi rezultate dintr-o serie de studii ca macesul este benefic in osteoartrita „, spune profesorul Edzard Ernst, profesor de medicină complementară la Scoala de Medicina Peninsula din Exeter şi Plymouth.
Cercetatorii britanici arata ca unele medicamente homeopate pe baza de macese protejeaza celulele carilagiului si pot contribui la regenerarea articulatiilor persoanelor bolnave de artrita. Cercetatorii de la departamentul de nutritie si sanatate umana din Basel – Elvetia au masurat efectele diferitelor doze de macese asupra cartrilagiului uman.
Statisticile arata ca unul din doi oameni de peste 50 de ani suferă de osteoartrită, în special în genunchi.
Remedii cu macese: Ceai de macese pentru răceală.
Se fierbe o lingura de macese proaspete coapte în două căni de apă 10- 15 minute şi apoi se strecoara si se indeparteaza seminţele. În mod tradiţional ( in marea Britanie) se indulceste cu miere si cu scorţişoară. Macesele poate fi de asemenea folosite pentru a prepara siropuri si jeleuri.
Îndepărtaţi puful ce inconjoara semintele deoarece acesta poate provoca iritatii, mancarimi sau alergii.
Sursa: Daily Mail