Sulforaphanul din varza de broccoli reglează mecanismele care întrețin sănătatea celulară, producerea de energie și procesele de detoxifiere ale întregului organism.
Aceasta este o veste bună pentru părinții care încearcă să vină în ajutorul copiilor care suferă de autism și care doresc să ofere o mai bună calitate vieții acestora. Sulphoranul este un nutrient antioxidant fără efecte secundare negative, ceea ce înseamnă că poate ajuta doar copiii afectați de ASD. De asemenea, varza de broccoli integrală este un „super-aliment”, nu un medicament, astfel încât părinții nu trebuie să își facă griji despre modul în care aceasta îi va afecta pe copiii lor.
Ca un beneficiu suplimentar, sulforaphanul ar putea, de asemenea, ameliora o serie de alte boli genetice prin activarea „proteomului de stress” existent în organismul uman. Proteomul de stress este responsabil pentru procesele de reglare ale corpului: cum ar fi sinteza de glutation, funcția mitocondrială (sănătatea celulară) și inflamația neurologică.
„Sulforaphanul se întâmplă să fie una dintre cele mai intens studiate și promițătoare substanțe naturale existente”, scrie Sayer Ji pentru GreenMedInfo. Când pacienții cu ASD au încetat să mai suplimenteze alimentația cu sulforafan, simptomele lor a revenit. La reevaluarea de 22 săptămâni, care a avut loc la o lună după ce participanții la studiu au încetat să consume extractul de broccoli germinat, cele mai multe (dar nu toate) îmbunătățirile raportate în perioada în care au consumat constant substanța s-au diminuat sau au dispărut. Cercetătorii implicați spun că această schimbare nu face decât să accentueze constatarea acestora legată de efectele directe ale sulforaphanului pentru îmbunătățirile pozitive observate pe parcursul studiului.
„Când am spart codul care a dezvăluit cine sunt persoanele care au primit sulforaphan și cine sunt cei care au primit placebo, rezultatele nu au fost surprinzătoare pentru noi, deoarece îmbunătățirile erau extrem de vizibile”, a declarat Dr. Andrew Zimmerman, MD, unul dintre autorii acestui studiu și medic la Spitalul General Mass pentru Copii (MGHfC).
„Îmbunătățirile observate pe Scala de Receptivitate Socială au fost deosebit de remarcabile, și mi s-a spus că acest lucru s-a întâmplat pentru prima dată față de orice altă îmbunătățire semnificativă statistic asupra SRS observată de vreun studiu asupra medicamentelor folosite în tulburările din spectrul autismului”, a adăugat el, menționând că părerea unanimă în cadrul echipei de cercetare a fost că sulforaphanul activează probabil calea Nrf2, determinând reducerea inflamației la nivelul creierului și promovând o protecție antioxidantă sporită.
Sursa: Natural News