Imbunatatirea vederii cu ajutorul clipitului

Stresul, agitatia şi grijile de zi cu zi fac ca atunci când lucrăm la calculator, privim la televizor, sau muncim la un proiect – să devenim aşa de concentraţi la ceea ce facem încât uităm să clipim.
În medie, o persoană care lucrează multe ore la calculator, clipeşte o dată la 60 de secunde. Ce se întâmplă când şi tu clipeşti la fel de rar?
Faci primul pas către deteriorarea vederii tale. De ce? Pentru că în mod normal o clipire are loc, natural, o dată la 5 secunde, iar prelungirea timpului pentru a clipi face ca musculatura ciliară să obosească şi să acumuleze tensiune.
În momentul în care clipeşti, doar pleoapa superioară se mişcă, muşchii pleoapelor vor regla glandele lacrimale.
Prin clipit se eliberează uşor tensiunea oculară acumulată în urma lucrului îndelugat la calculator sau al altor activităţi ce solicită privirea de aproape.
Fluidul nutritiv din lacrimi, asemenea unui lubrifiant, este distribuit pe suprafaţa corneei. În lipsa clipitului, ochii sunt lipsiţi de substanţe nutritive, şi apar senzaţiile de uscăciune, de mâncărime şi de iritare a ochilor.
Un alt lucru care duce la uscăciunea ochilor este purtarea lentilelor de contact care interferează cu clipitul. Pleoapele se comportă faţă de lentile ca faţă de nişte corpuri străine, şi creierul va transmite ochilor să clipească mai rar.
Aşadar îţi recomand să clipeşti conştient de 10 sau chiar 20 ori la fiecare 5 minute. De fiecare data când clipeşti, fă-o din ce în ce mai repede. Începe să clipeşti acum!
Această modalitate este simpla şi eficientă, te ajută la eliberarea tensiunii din ochii tăi şi le va permite ochilor tăi să se relaxeze. Dacă în timp ce clipeşti vei începe să lăcrimezi, este foarte bine. Lichidul lacrimal va umezi ochii, îi va hrăni şi îi va curăţa de praful acumulat în timpul zilei.
Aminteşte-ţi să clipeşti de 10 ori la fiecare 5 minute, mai ales când lucrezi multe ore la calculator pentru a permite musculaturii ciliare să se „restarteze” şi să se odihnească.
În acest fel se evită deteriorarea vederii tale şi vei face primul pas pentru pentru a-ţi îmbunătăţi vederea.
Acest articol ne este pus la dispozitie de domnul Flaviu Turcanu iar daca doriti sa invatati  mai mult despre cum sa iti imbunatatesti vederea, si intrati  pe link-ul urmator:
http://WWW.RenuntaLaOchelari.COM
ÎNVAŢĂ gratuit care sunt „CELE 10 GREŞELI PERICULOASE CARE DETERIOREAZĂ VEDEREA TA” ŞI CUM SA LE EVIŢI.”