Sunt mai fericite femeile "rubensiene" cu forme armonioase?

Unul dintre cei mai respectati oameni de stiinta din lume James Watson, a dezvoltat de curand o teorie conform careia oamenii foarte bine impliniti corporal si armoniosi sunt mai fericiti decat cei slabi.
James Watson, genetician, laureat al Premiului Nobel (unul dintre savantii care au participat la descoperirea structurii spiralate a ADN-ului), crede cu tarie ca femeile…..
Unul dintre cei mai respectati oameni de stiinta din lume a dezvoltat de curand o teorie conform careia oamenii foarte bine impliniti corporal si armoniosi sunt mai fericiti decat cei slabi.
James Watson, genetician, laureat al Premiului Nobel (unul dintre savantii care au participat la descoperirea structurii spiralate a ADN-ului), crede cu tarie ca femeile armonios implinite corporal, mai vitale si cu forme pline se bucura de o viata sexuala intensa si mult mai buna decat femeile slabe.
Watson care, dupa cum se stie, a condus cu succes proiectul genomului uman, si-a mutat domeniul de interes in controversata stiinta a imaginii umane. El a afirmat recent, intr-o conferinta la University College din Londra ca cercetarile sale deja sugereaza ca greutatea in plus si o implinire corporala armonioasa au anumite efecte biologice care fac ca femeile sa capete un caracter mai maleabil si mai armonios si, totodata, aceasta le face sa fie mult mai inzestrate din punct de vedere sexual – amoros.
„Subtirimea si slabiciunea corporala nu au fost niciodata asociate cu sexualitatea”, spune Watson care are acum 72 ani. „Posh Spice si Calista Flockhart pot sa apara ca fiind foarte zambitoare in fata fotografilor, spune el, dar, cu toate acestea, dincolo de acest exterior stralucitor se ascund, de fapt, niste suflete slabe si nefericite.”
Studiile sale referitoare la chimia corpului l-au condus la concluzia ca, in cazul femeilor, grasimea in plus si o implinire corporala armonioasa au drept efect cresterea numarului de endorfine. Aceasta genereaza un mod natural de crestere a bunei dispozitii si chiar o considerabila imbunatatire a starii sufletesti.Odata cu aceasta se produce si cresterea numarului de hormoni sexuali, care conduc la trezirea si amplificarea dorintei sexuale-amoroase.
Atunci cand corpul este slab si are mai putina grasime, s-a observat insa un efect contrar – creierul primeste mai putine endorfine .
O femeie cu forme este mereu multumita
Teoria lui Watson este valabila in aceasta directie, atat pentru femei, cat si pentru barbati. Explicatia sa este aceea ca, in trecut, omul si-a petrecut o mare parte din viata in cautarea hranei. Rasplata pentru o munca grea era mancarea si aceasta facea sa apara o implinire corporala armonioasa care determina cresterea in greutate. De aceea, daca suntem prea slabi, atunci se pare ca in mod inconstient suntem in asteptarea urmatoarei mese.
Watson concluzioneaza, in termeni evolutionisti ca: „omul slab este aproape intotdeauna un om nemultumit. Oamenii foarte multumiti sunt cei care sunt  impliniti corporal in mod armonios. Acesta este, printre altele, motivul pentru care sunt angajati mai usor oamenii slabi, deoarece ei sunt, in general, nemultumiti si de aceea, vor lucra din greu. Oamenii impliniti corporal in mod armonios sunt mai bine dispusi, mai afabili, dar au adesea mai putin succes in promovarea pe linie profesionala.”
Pe de alta parte, s-ar parea ca oamenii slabi sunt adesea impinsi sa actioneze si din nevoia de a gasi acea fericire care le lipseste. De aceea, succesul material poate fi obtinut mai usor (ca o compensatie – pe un plan inferior insa) de oamenii slabi.
„Kate Moss este probabil considerata ca fiind printre cele mai faimoase persoane din lume, dar, cu toate acestea, ea arata la corp si la fata ca o fiinta foarte trista. De altfel, cine cunoaste vreun fotomodel fericit?”, intreaba retoric Watson. „De ce, pe de alta parte, asocierea dintre asemenea persoane si droguri este atat de stransa? Eu cred totusi ca este posibil sa nu fie vorba, in cazul ei, de o persoana cu o moralitate foarte slaba, ci doar de o persoana foarte slaba fizic care urmareste sa-si gaseasca fericirea cu ajutorul stupefiantelor.”
Interesul lui Watson in acest domeniu este pur stiintific. El a ajuns insa la ceea ce numeste, in gluma, ultima lui „obsesie”, pe care a capatat-o in timp ce flecarea cu un sofer de taxi din New York, care l-a informat despre un om de stiinta din Arizona care, urmarind sa creeze un nou medicament, si-a injectat un hormon care i-a provocat o erectie neintrerupta de 8 ore si jumatate!
Femei mai fericite: femeile cu formeHormonul respectiv este numit MSH (hormonul melanotrop hipofizar) si el este corelat cu dorinta sexuala si cu lumina soarelui. „MSH-ul este un hormon care imi provoca intotdeauna plictiseala inainte de a afla aceste lucruri”, spune Watson. Dar interesul fiind deja starnit, el a inceput sa cerceteze cu multa atentie acest hormon si, astfel, a descoperit ca MSH-ul era strans legat de alti doi compusi chimici din corp – endorfinele (care, dupa cum se stie, provoaca starile de placere si buna dispozitie) si leptinele. S-a constatat ca este influentat de leptine si ca este strans legat de dorinta sexuala.
„Cu cat suntem mai impliniti corporal, cu atat dispunem de mai multe leptine si, este foarte posibil, sa avem atunci mai mult MSH”, spune Watson. „Opinia mea este ca starea noastra sufleteasca este controlata, intr-o foarte mare masura, de endorfine. Fara indoiala ca dispunem de mai multe endorfine daca suntem mai impliniti mai armoniosi din punct de vedere corporal. Din acest motiv, nimeni nu l-a reprezentat, de exemplu, vreodata pe Mos Craciun ca fiind slab – pentru ca oamenii slabi sunt, adeseori, anemici si nemultumiti.”
„Privesc cuplurile care sunt armonios implinite corporal, intr-un mod cu totul diferit, spune el. Dimpotriva, atunci cand vad un cuplu de fiinte slabe, stiu aproape sigur ca au unele probleme.”
Tocmai de aceea, Watson recomanda femeilor cu forme pline si care sunt armonios implinite corporal, sa-si gaseasca iubiti care ar trebui sa fie pe masura lor (in ceea ce priveste energia vitala si sexuala) pentru a avea, in felul acesta, o viata cat mai fericita si satisfacatoare.
sursa:
www. armonianaturii.ro