Există opțiuni naturale eficiente pentru tratamentul acneei?

Cu toate ca acneea este specifică pubertății, există persoane care se confruntă cu această manifestare pe tot parcursul vieții sau în anumite perioade. Este posibil ca unele dintre aceste persoane să nu o trateze corect.

Unele tratamente naturale pot fi de ajutor în reducerea inflamației și acneei:

• Uleiul de arbore de ceai. Gelurile care conțin 5 la sută ulei de arbore de ceai pot fi la fel de eficiente ca loțiunile care conțin 5 la sută peroxid de benzoil, DEȘI uleiul de arbore de ceai ar putea acționa mai lent. Reacțiile adverse posibile includ dermatită și, în cazul în care suferiți de acnee rozacee, poate provoca înrăutățirea simptomelor acesteia. Un studiu a raportat că un băiat a semnalat dezvoltarea sânilor, după ce a folosit intern o combinație de lavandă și ulei de arbore de ceai.

• Acid alfa hidroxilic. Acest acid natural se găsește în citrice și alimente. Când se aplică pe piele, acidul alfa-hidroxilic ajută la eliminarea celulelor moarte ale pielii și la curățarea porilor. De asemenea, poate îmbunătăți aspectul cicatricilor lăsate de acnee. Efectele secundare includ sensibilitate crescută la iritația solară, roșeață, și înțepături ușoare la nivelul pielii.

• Acid azelaic. În mod natural acest acid se găsește în cerealele integrale și produsele de origine animală. Are proprietăți antibacteriene. O cremă cu un procent de 20 la sută de acid azelaic pare a fi la fel de eficientă ca tratamentele anti-acnee convenționale, dacă este folosită de două ori pe zi, timp de cel puțin patru săptămâni. Este chiar și mai eficient atunci când este utilizat în asociere cu eritromicină.

• Cartilagiu bovin. Cremele care conțin cartilagiu bovin în proporție de 5 procente, aplicate pe pielea afectată de două ori pe zi, pot fi eficiente în reducerea acneei.

• Zinc. Zincul din loțiuni și creme poate reduce acneea.

• Extract de ceai verde. O loțiune cu 2 la sută extract de ceai verde a contribuit la reducerea acneei în două studii efectute la adolescenți și adulți tineri cu acnee ușoară până la moderată.

• Aloe vera. Un gel cu 50 la sută aloe vera a fost combinat cu un medicament convențional pentru acnee (tretinoin) și testat timp de opt săptămâni, pe 60 de persoane cu acnee moderată. Abordarea combinată a fost semnificativ mai eficace decât tretinoinul în monoterapie.

• Drojdia de bere. O tulpină specifică de drojdie de bere, numită CBS 5926, pare a ajuta la reducerea acneei. Drojdia de bere este singurul element din această listă care poate fi luat pe cale orală. Principalul dezavantaj este că provoacă flatulență.

Sursa: MayoClinic

.   .   .

CREMĂ ANTIACNEICĂ – noua formulă îmbogăţită cu argilă şi propolis
Tratamentul cosmetic pe punctele de acnee

  • este un produs concentrat, superactiv datorită conținutului de ingrediente 100% naturale
  • ajută la eliminarea impurităţilor tenului
  • are efect antimicrobian, antiinflamator şi cicatrizant
  • ajută la deblocarea porilor şi are efect astringent

Mod de utilizare: se aplică (preferabil înainte de culcare) direct pe punctul de acnee.
Se lasă să acţioneze între 15 minute şi 8 ore, se îndepărtează apoi cu apă călduţă.
Ingrediente active: argilă, propolis, ulei de palmier, ulei de tea-tree, ulei de lavandă, ulei de neem, ulei de oregano, aloe vera, coada şoricelului, castan, muşeţel, hamei, ceai verde, cimbru, mesteacăn, iarbă mare, echinaceea, gălbenele, stejar, muguri de plop, iarba şarpelui, bătrâniş, tuia, neem, hamamelis, gotu-kola, kunduru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *