Escherichia coli – de unde provine infectia cu aceasta bacterie?

Isteria infectiei cu bacteria Esherichia coli este generalizata in acest moment in toata lumea, atat la nivelurile guvernamentale cat si in randul populatiei civile, forumurile de pe tot mapamondul zbarnaie de pareri, informatii unele chiar veridice si probabile.

Mass media cel putin ce romaneasca mentine o isterie in randul populatiei care nu are posibilitatea de a avea informatii si din alta parte. Discutii ale persoanelor avizate in aceasta problema nu au aparut sau au avut aparitii sporadice si neindeajuns popularizate.

Cine are de profitat din aceasta situatie si cine pierde?

– fermierii romani in nici un caz,

– noi romanii, am cazut din nou cum e mai rau si de aceasta data nu din vina noastra,

– Importurile de legume – cel putin cele de castravesti sunt sistate , Romania nu se mai exporta de aproape o saptamana  castraveti si rosii!

Ieri dimineata buletinele de stiri au dat primele informatii, referitor la bacteria Esherchia – coli cauzatoarea epidemiei, aceastra a venit din …Germania,  da din Germania, cea care initial a acuzat fermele din Spania ca au generat aceasta epidemie.

Iata asadar un caz real in care supozitiile gresite sau poate intentionat false, ignoranta, nestiinta, mai mult ca sigur si reaua intentie au dus la denigrarea culturilor agricole spaniole, iar colateral au mai fost afectate si alte tari, printre care ne numaram si noi.

A avut cineva de profitat de aceasta situatie?

Raspunsul inca nu poate fi dat la o asemenea intrebare, dar este posibil ca in timp sa se afle unele dintre raspunsuri.

Noi vom incerca sa analizam si sa va aducem la cunostinta cateva date despre aceasta bacterie, informatiile si compilatiile vi le prezentam din surse cat mai diverse dar avizate, veridice si credibile.

06.06.2011

Bucuresti