Doriți un ten sănătos și strălucitor? Încercați aceste 5 uleiuri esențiale – partea a-II-a

3. Uleiul de iasomie

Cunoscut sub numele de „Regele Uleiurilor,” uleiul esențial de iasomie este folosit în mod tradițional pentru refacerea pielii. Relaxant, reconfortant și exotic, uleiul de iasomie crește elasticitatea pielii și ajută la echilibrarea umidității acesteia, pentru a reduce în mod natural deshidratarea. Proprietățile sale antibacteriene naturale protejează și ajută la fortifierea imunității tenului în timp ce vindecă petele și cicatricile, și este fantastic pentru tonifierea tuturor tipurilor de piele.

4. Ueiul de ylang ylang

Bogat, parfumat, floral miroase atât de bine încât veți dori să îl mâncați! Ylang ylang ajută la controlul producției de sebum și poate minimiza accesele acneice, în timp ce ajută la regenerarea celulelor pielii, reducerea liniilor fine netede și poate îmbunătăți elasticitatea pielii. Excelent pentru orice tip de piele.

5. Uleiul de Bergamotă

Uleiul din coaja fructului de bergamotă poate ajuta la remedierea unei mulțimi de afecțiuni dificile pentru piele de la acnee la pete întunecate, hiperpigmentare și eczeme. Prin urmare, este de antiseptic, ajută la vindecarea rănilor și a pielii, și încurajează regenerarea acesteia. Dacă aveți cicatrici vechi în urma acneei, eczeme, psoriazis sau chiar răni vindecate cu cicatrici, acest ulei poate ajuta pielea să se vindece mai repede prin regularizarea distribuției de pigment natural al pielii, melanina. (Notă: uleiul de bergamotă este foto-toxic și trebuie utilizat numai pe timp de noapte, dacă este utilizat la soare, acest ulei poate determina apariția arsurilor solare.)

Este important să ne amintim, într-adevăr, că uleiurile esențiale sunt foarte puternice. Pentru îngrijirea pielii, ar trebui să le diluăm prin amestecarea cu un ulei de transport. Vă recomandăm oricare din următoarele:
• ulei de cocos
• Ulei de semințe de susan
• Ulei din semințe de struguri (bun pentru tenul gras)
• Ulei de migdale dulci
• Ulei din germeni de grâu
• Ulei de semințe de floarea soarelui
• Ulei de măsline
• Ulei de avocado (bun pentru pielea uscată)

O diluție de 2% este un nivel de siguranță pentru a putea fi aplicat de piele fără probleme pentru adulți. Aceasta reprezintă aproximativ 12 picături de ulei esențial la fiecare uncie de lichid (30 ml) de ulei folosit ca bază de diluție.

Folosești uleiuri esențiale pentru îngrijirea tenului tău? Care sunt preferatele tale pentru utilizare și amestec?

Sursa: Mind Body Green

Citește și: Doriți un ten sănătos și strălucitor? Încercați aceste 5 uleiuri esențiale – partea I

***

Crema de față de la Vivanatura are efecte antioxidante, antiaging, reduce pierderea apei din epidermă, tonifiază pielea şi stimulează sinteza de colagen. Formula acesteia, realizată din ingrediente naturale (uleiuri presate la rece (migdale dulci, sâmburi de struguri, măsline, susan, germeni de grâu, abisinian, argan, meadowestolide), aloe vera, unt de shea, acid hialuronic, argint, aur, platină), determină hidratarea şi regenerarea epidermei, catifelarea şi tonifierea pielii și asigură protecţie împotriva radiaţiilor UV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *