Cum să alegi probioticul potrivit pentru dezechilibrul tău

bottles1Rezultatele cele mai fascinante obținute în urma cercetărilor indică faptul că putem ajuta sistemele specifice ale organismului folosind anumite tulpini de probiotice.

De exemplu, potrivit unui studiu, dacă ai probleme cu starea de spirit, ai putea să iei în considerare creșterea dozei de Helveticus Lactobacillus și Bifidobacterium longum pentru a stimula starea de spirit și de a ajuta sistemul nervos să răspundă la stres.
Într-un studiu efectuat pe un grup de persoane cu vârste de 60 + ani, a fost găsită o diversitate semnificativă de noi tulpini de microbi care populează intestinul după completarea cu Bifidobacterium lactis HN019. Altă bacterie sănătoasă este Lactobacillus plantarum care pare a fi deficitar la mulți adulți, dar care se găsește în mod natural în alimente fermentate, cum ar fi măslinele și varza acră.
Beneficiile acestor microorganisme, Bifidobacterium lactis HN019, Lactobacillus acidophilus-L 14 și Lactobacillus plantarum Lp-115, includ:

• Menținerea unui sistem micro-ecologic intestinal sănătos
• Neutralizarea anumitor toxine bacteriene
• Susține echilibrul florei sănătoase în timpul / după terapia cu antibiotice
• Susține răspunsul imun natural
• Susține formarea unui tranzit intestinal regulat
• Îmbunătățește integritatea mucoasei și activitatea enzimatică a celulelor intestinale
Bacterii diferite pentru persoane diferite: Iată câteva dintre roprietățile specifice ale diverselor tulpini microbiene

1. Helveticus Lactobacillus și Bifidobacterium longum îmbunătățesc starea de spirit și ajută sistemul nervos să răspundă la stres, conform unui studiu.
2. Lactobacillus reuteri susține densitatea sănătoasă a oaselor, precum și funcționarea optimă a sistemului imunitar și sănătatea intestinală.
3. Aspergillus niger este folosit pentru fermentarea sak-ului și produce o enzimă numită transglucosidază care transformă zaharurile în forme nedigerabile pentru alimentarea altor microbi.
4. Saccharomyces boulardii susține un răspuns imun sănătos al intestinului împotriva toxinelor și speciilor microbiene rele.
5. Streptococcus salivarius se găsește în cavitatea bucală și a fost pus în legătură cu răspunsul imunitar sănătos al tractului respirator superior. Este excelent pentru copii.
6. Lactobacillus acidophilus ajută la menținerea unui nivel sănătos de zahăr în sânge, reproducerea celulară, intestinele, nivelul optim al sistemului imunitar și cel al colesterolului.
7. Lactobacillus rhamnosus sprijină funcționarea sănătoasă a inimii, nivelul de zahăr din sânge și sănătatea sistemului imunitar.
7. Lactobacillus paracasei sprijină buna funcționare a ficatului, nivelul optim de zahăr din sânge și sănătatea inimii, precum și funcționarea optimă a intestinului.
9. Bifidobacterium lactis susține menținerea unei diversități microbiene sănătoae la cei în vârstă, funcția respiratorie optimă, echilibrarea greutății și a zahărului din sânge.
10. Bifidobacterium bifidum sprijină buna funcționare a ficatului, funcția intestinală și imunitatea.
11. Bifidobacterium longum susține nivelul colesterolului, funcția intestinală și oferă protecție pentru tractul intestinal.
12. Lactobacillus plantarum (L.plantarum Lp-115) – s-a demonstrat prin studii in vitro pentru că ar putea crea aderență excelentă pentru peretele epitelial și protejează intestinul de patogeni comuni.

Izolate din materie vegetală, aceste tulpini sunt abundent prezente în acidul lactic și  alimentele fermentate, cum ar fi măslinele și varza acră.

Sursa: Elephant Journal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *