Cosmetica masculina – tratarea problemelor care apar dupa barbierit cu masca naturala VivaNatura

Barbieritul, sau rasul se practica de la anul 100.000 i.H. , dar pina la folosirea briciului si a lamei de ras s-au folosit scoicile, cutitele, sabii, iatagane, etc.
Briciul s-a fabricat pentru prima dată în Sheffield în Anglia in jurul secolului al 18-lea. Briciul pentru bărbierit trebuia să fie ascuţit cu regularitate, iar King Camp Gillette (SUA) a realizat că lamele detaşabile pe care să le poţi înlocui sunt perfecte. Împreună cu William Nickerson , Gillette a confecţionat un aparat, o lamă cu dublu-tăiş şi un suport pentru a putea fi ţinut în mână, dispuse in formă de T.
Acest instrument perfectionat si modernizat ulterior are un impact deosebit asupra majoritatii babatilor, deoarece este utilizat dimineata de dimineata de majoritatea barbatilor.
Folosirea acestor instrumente de ras pe linga inlaturarea firelor de par, pot produce si mici excoriatii, iritari ale zonei barbierite, iar pe linga exfolierea pielii si celulelor moarte pot aparea si exfolieri mai profunde si neplacute ale pielii, sau chiar sangerari accidentale.
De la aceste probleme ajungem la un subiect care poate fi privit cu scepticism de uni, aceptat cu rezerve, sau acceptat de cei care au scapat de conservatorism, sau cei care au avut probleme dermato-estetice.
A folosi produsele cosmetice care ajuta la mentinerea sanataii tenulu, remedierea si vindecarea unor probleme cum sunt si acestea dupa barierit, inseamna a-ti largi conceptul respectului de sine.
Din fericire noua generatie imbratisaza pur si simplu idea de “cosmetica masculina” iar aici am putea sa dezvoltam subiectul despre celalata extrema, adica concurenta cu “sexul frumos” la utilizarea produselor cosmetice, sau a interventiilor estetice.
Revenind la subiectul barbieritului, este important ca barbatii sa inteleaga necesitatea mentinerii sanatatii pielii dupa ras, iar aceasta se poate face utilizind produse cosmetice adecvate si din ingrediente naturale 100%.
Ingrediente ca argila activa, aloe vera, ulei de jojoba , galbenelele si tea tree sunt elementele necesare pentru calmarea, regenerarea, hranirea si hidratarea in profunzime a pielii “traumatizate” dupa barbierit.
O masca cu efecte de reconfortante, bactericida si hranitoare este “Masca regeneratoare dupa ras” de la VivaNatura, pe care o gasiti pe magazinul on line: https://www.vivanatura.ro/bio/?page_id=474