COMBINATIILE DE SUCURI

Sevele legumelor ascund energii binefacatoare care ne fortifica si ne vindeca de o multime de boli.
In articolele anterioare am vorbit pe larg despre cura cu sucuri de legume care, asa cum am vazut, este un excelent mijloc de intretinere a sanatatii. Prin aportul lor de minerale, vitamine si enzime, aceste sucuri sunt un excelent….
Sevele legumelor ascund energii binefacatoare care ne fortifica si ne vindeca de o multime de boli.
In articolele anterioare am vorbit pe larg despre cura cu sucuri de legume care, asa cum am vazut, este un excelent mijloc de intretinere a sanatatii. Prin aportul lor de minerale, vitamine si enzime, aceste sucuri sunt un excelent revigorant, detoxifiant si tonic pentru organism. Ceea ce insa putini stiu este ca aceste aparent banale sucuri, combinate in anumite proportii si administrate in doze suficient de mari, pot deveni remedii extraordinar de puternice. Iata cateva din „medicamentele” care au maximumul puterii vindecatoare si ne stau la dispozitie din belsug:

Sucul de cartofi
Se obtine, la fel ca si celelalte sucuri, prin centrifugarea tuberculilor foarte bine spalati in prealabil.
Este recomandat sa fie consumat atunci cand este foarte proaspat, altfel el oxidandu-se rapid si pierzandu-si o parte din calitatile terapeutice. Constituie unul din cele mai blande remedii , avand efecte calmante, antiacide si usor depurative. Ce il face atunci un medicament puternic? Studii recente au aratat ca sucul foarte proaspat de cartof contine anumite substante inrudite cu cortizonul, care au efecte de inhibare a dezvoltarii tumorilor, de oprire a proliferarii virusurilor hepatice, efecte hipotensoare si… anticonceptionale. Aplicatiile acestui remediu:
Obezitate – o jumatate de pahar de suc de cartofi baut cu un sfert de ora inainte de fiecare masa (indiferent cat de saraca din punct de vedere cantitativ ar fi) are efecte de inhibare a apetitului alimentar foarte puternice. Mai mult, acest remediu stimuleaza din plin procesele de eliminare, ceea ce determina o accelerare a procesului de slabire.
Hepatita virala A, B, C – se bea de doua ori pe zi o combinatie formata dintr-un sfert de pahar (50 ml) de suc de patrunjel si trei sferturi de pahar (150 ml) de suc de cartofi. Cura dureaza vreme de 30 de zile, cu o pauza de 10 zile, dupa care se poate relua. Efectele in tratarea hepatitelor, cronice sau acute, sunt cu adevarat extraordinare.
Constipatii usoare, reumatism – se bea jumatate de litru de suc de cartofi pe parcursul unei zile, timp de 2-3 saptamani. Pentru a face gustul mai suportabil, se poate adauga si suc de morcov.
Scorbut – sucul de cartofi este in aceasta afectiune unul din cele mai puternice si mai rapide remedii cunoscute. Se bea un pahar pe zi, in timpul sezonului rece.      Cancerul gastric – se bea cate un sfert de pahar (50 ml) de suc de cartofi de 3-4 ori pe zi. Pentru un gust mai bland si un efect mai puternic, se dilueaza cu suc de morcov. Efecte si mai puternice se obtin cu urmatoarea combinatie, care are o eficienta foarte mare si in cazul gastritei. Se face urmatorul amestec de sucuri: 100 ml cartofi + 100 ml varza + 500 ml morcov. Se bea aceasta cantitate pe parcursul unei zile. In ciuda gustului destul de greu de suportat, acest amestec, baut in cure de 20 de zile, are efecte exceptionale in aceasta categorie de afectiuni. Daca simtiti ca va este greu sa beti foarte mult din aceasta combinatie, puteti injumatati cantitatea zilnica.

Sucul de sfecla rosie
Terapeutul austriac Rudolf Breuss considera acest suc drept unul din cele mai puternice remedii in tratarea cancerului si a leucemiei.
Tuturor pacientilor slabiti, anemici sau care nu aveau pofta de mancare le prescria o cura cu acest suc, pe care il recomanda sa fie baut cu lingurita, pentru a avea efecte mai puternice.
Anemie, slabiciune generala a organismului – se bea pe parcursul unei zile un pahar de suc, in reprize, pe cat posibil inainte de masa cu minimum o jumatate de ora.
Gripa – se beau 1-2 pahare de suc de sfecla rosie pe zi. Acest remediu are efecte antifebrile, tonice si mareste rapid capacitatea de lupta a organismului impotriva infectiei.
Alergie – se bea pe stomacul gol cate un sfert de pahar de suc de sfecla rosie, diluat cu suc de morcov, de 2-3 ori pe zi. O cura dureaza 30 de zile si are o eficienta extraordinara in cazul alergiilor la polen si la praf.
O combinatie contra cancerului si leucemiei – se amesteca: 50 ml patrunjel + 100 ml sfecla + 400 ml morcov + 1 lingurita suc de lamaie. Se bea intreaga cantitate pe parcursul unei zile, in cure de minimum o luna.
Aceste remedii au scopuri informationale nu diagnosticheaza vre-o afectiune si nu pot substitui sfaturilor sau prescriptiilor medicilor