Cat de sanatoasa este carnea de pui din crescatoriile industriale?

 
Michell Pollan producatorul filmului Food Inc. spunea ca productiile agricole industrializate si multitudinea de produse alimentare din hipermaketuri ”nu este un corn al abundentei de alegere, ci o iluzie a diversitatii”.
Industria alimentara este cea care a revolutionat modul de crestere al animalelor si nu zootehnia sau, agronomia.
Daca in anii 50 un pui crestea in 70 de zile acum el creste in 48 de zile.
S-a modificat in laborator structura carnii astfel incat pieptul unui pui sa aiba o carne mai alba si sa fie de 2 ori mai mare, practic au ”reproiectat” puiul de gaina, pentru a se face acestea s-a creeat in America Consiliul National al Puiului, unde totul este planificat la anumite standarde, incubarea, cresterea, harnirea, uciderea puiului si apoi ambalarea, vanzarea, procesarea carnii si prepararea ei dupa standarde, adio retete de mancare, nu exista nimic aleatoriu!
Acest exemplu a fost preluat si in celalalte ramuri ale agrozootehniei, deoarece s-a vazut ca acesta mod de a fabrica mancarea are cele mai mari beneficii financiare!
Puii din fermele mici si care nu vor sa se alinieze la standardele impuse nu EXISTA, adica sunt eliminati ca nefiind productivi, neavand piata de desfacere, (deoarece monopolul este in mainile marilor industriasi), fermele mici care vor sa ramana la modul de crestere traditional intra in faliment.
Tratarea impotriva bolilor si modul de alimentare:
– puilor li se administreaza antibiotice continuu, in alimente si apa,
– hranirea se face tot continuu iar, datorita supraingrasarii sistemul lor osos nu suporta greutatea enorma pe care o dezvolta,
– rezulta niste fiinte neputincioase care traiesc putin, in conditii mizerabile si care apoi sunt sacrificate si transformate in produse alimentare ultraprocesate.
Unde duc toate aceste pana la final?
Hrana ieftina si usor de produs pentru oameni.
Rezultatele ?
Daca privim configuratia gabaritica a populatiei americane din ultimii 50 de ani gasim raspunsul, trecem peste ocean, in Europa si vedem la fel o populatie obeza si cu o sumedenie de boli de nutritie.
Un alt exemplu este acest material care se propaga prin mail:
„Aripioarele de pui – PERICULOASE!

Nu mancati aripi de pui prea frecvent –in special femeile; povestea este adevarata….!
O doamna a avut recent o tumora la nivelul ovarului si s-a dus la operatie pentru extirpare.
Chistul indepartat era plin cu sange de culoare neagra. A crezut ca a scapat de problema  dupa operatie dar se insela amarnic.
A avut o recidiva cateva luni mai tarziu. Speriata, a alergat la ginecolog pentru o consultatie.
In timpul consultatiei doctorul i-a pus o intrebare care a uimit-o. A intrebat-o daca este o consumatoare de aripi de pui. Ea a raspuns ca da, mirandu-se ca medicul ii stie obiceiurile alimentare. Adevarul este ca in aceasta lume moderna, puii sunt injectati cu hormoni steroizi care le accelereaza cresterea astfel incat nevoile societatii care ii comercializeaza sa fie indeplinite.
Aceste nevoi nu sunt altceva decat nevoile de hrana.
Puii injectati sunt  injectati cu steroizi  in regiunea gatului sau a aripilor. Astfel ca in aceste locuri se afla cea mai mare concentratie de steroizi (care oricum se va absorbi si in restul organismului). Acesti steroizi au efecte ingrozitoare asupra organismului uman deoarece acelereaza cresterea (inclusiv cresterea tumorilor). Ei sunt mult mai periculosi in prezenta hormonilor feminini deoarece duc la formarea de tumori chistice ovariene sau fibroame  uterine…si nu numai. Prin urmare populatia ar trebui sa-si reduca drastic consumul de aripi de pui din comert .
Acelasi lucru se intampla cu carnea de vaca din comert si cu pestele Pangasius. In plus puii si vita sunt pline si de antibiotice care duc la oboseala cronica si la scaderea sistemului imunitar.”

Este acesta un punct nevralgic?
Raspunsul
Noi va vom prezenta in continuare si alte stiri si informatii despre modul nostru de alimentare, despre organismele modificate genetic, despre Codex,  despre epidemii si boli aparute , dar nu vom lasa deoparte informatiile despre plante si ce ne da natura in bogatia si diversitatea ei.