Cadavrele oamenilor ingropati in cimitire nu putrezesc din cauza “E-urilor”

February 5th, 2007
“E-URILE” ACTIONEAZA ASUPRA CORPULUI UMAN SI DUPA MOARTEA ACESTUIA
Cadavrele oamenilor ingropati in cimitire nu mai putrezesc…
De ce?
Fiindca oamenii au mancat toata viata multe alimente cu E-uri si au folosit multe cosmetice nenaturale, pline de conservanti si chimicale.
Si daca numai putrezesc – este bine sau rau?
De fapt.. e foarte rau.
Asta deoarece prezenta acestor substante face ca bacteriile sa nu poata trai sau chiar sa fie distruse atunci cand intra in contact cu aceste cadavre. Ceea ce inseamna ca viata nu este posibila in corpul respectiv. Inseamna, totdata, ca nici in timpul vietii propriile celule nu o duceau prea bine, fiindca erau vii si aveau toate nevoile unei celule vii – alimentatie, respiratie, excretie, etc. Ele – celulele traiau totusi, dar “o duceau de azi pe maine”, totul finalizandu-se cu “reintegrarea in circuitul naturii”, care, insa, nu mai e posibila. Fiindca trupurile oamenilor sunt atat de imbibate cu conservanti incat nu mai pot intretine viata, sunt chiar otravitoare pentru bacterii si nu mai sunt biodegradabile.
Inca din perioada crestinismului timpuriu, omenirea a constatat existenta unui fenomen pe care l-a atribuit pe buna dreptate, sfinteniei.
Fiintele omenesti care isi dedicau intreaga existenta lui Dumnezeu si duceau o viata cumpatata, postind, rugandu-se si hranindu-se numai cu vegetale, atat cat sa-si mentina trupul in o stare normala de sanatate, reuseau sa atinga o stare de puritate sufleteasca si spirituala atat de inalta incat aceasta se reflecta si asupra trupului. Dupa trecerea in nefiinta, trupurile acestor oameni nu se descompuneau, ba chiar emiteau mirosuri placute si aveau putere vindecatoare. Cu siguranta ca unii dintre cititori au ajuns macar o singura data in preajma moastelor unui sfant sau au citit anumite texte cu caracter religios in care existau relatari despre astfel de fenomene. Pot aminti aici insusirile remarcabile ale moastelor cuviosului Parinte Dimitrie cel Nou, la care anual vin mii de credinciosi sa se roage.
Cu siguranta ca alt fenomen este acela care impiedica descompunerea trupurilor, remarcat de catre gropari, in cimitirele mari din Franta.
S-a constatat, la exhumarea unor persoane decedate cu ani in urma, ca trupurile neinsufletite se pastrau in conditii exceptionale, ca si cand ar fi fost conservate. Facandu-se analiza tegumentelor si a tesuturilor prelevate de la nivelul cadavrelor si derulandu-se mici investigatii in familiile decedatilor, s-a constatat faptul ca pe parcursul vietii, persoanele in cauza au folosit frecvent produse de infrumusetare corporala (evident, este vorba despre persoane de sex femeiesc), aceste produse de sinteza avand rolul de a incetini procesul de imbatranire care se reflecta cu precadere la nivelul pielii.
Colagenul, prezent in mod natural in ligamente si piele, sub forma unei structuri cu aspectul unei retele, isi pierde in timp, elasticitatea. Rolul produselor de infrumusetare in care este inglobat, este acela de a mentine fermitatea si elasticitatea tesuturilor, in special a epidermei.
Si in Romania s-au facut descoperiri similare, insa aici, “conservarea” cadavrelor este cauzata mai ales de conservantii si E-urile inglobate in hrana consumata zilnic.
O cantitate variabila din conservantii continuti in alimentele consumate zilnic nu pot fi eliminate astfel ca ajung sa fie stocate in celule si in tesutul adipos, tesut care are functie predilecta de a acumula anumite tipuri de compusi chimici. In urma unor studii efectuate in perioada anilor 80, de catre doi cercetatori germani, s-a constatat ca in cadavrele pastrate in stare intacta, se gasea o concentratie ridicata de conservanti care distrugeau bacteriile descompunatoare. Din relatarile groparilor din Romania aflam ca in ultimii douazeci de ani a crescut numarul cadavrelor nedescompuse, frecventa cu care acestea sunt descoperite fiind mare – un cadavru in intervalul a doua saptamani.
Fenomenul s-a intensificat in Romania, in ultimii 20de ani, datorita conservantilor prezenti in mai toate alimentele pe care le consumam zilnic.
Exista un proverb romanesc plin de intelepciune care spune:
“Omul isi sapa groapa cu proprii sai dinti”.
biolog Iulia Istrate – VivaNatura
ing. Leonard Radut  – vivaNatura