Bisabololul natural a uimit lumea științifică

Deşi este cunoscut si utilizat de sute ani, bisabololul natural uimeşte lumea ştiinţifică prin rezultatele obţinute în cadrul studiilor riguroase.

Bisabololul este un component valoros al unor uleiuri esențiale vegetale, cu utilitate medicinală recunoscută, inclus în clasa substanțelor naturale de uz farmaceutic și medicinal. Bisabololul este un component uleios, bioactiv, cu biodisponibilitate ridicată și penetrate percutanată foarte bună – atât de bună încât faciliteaza transferul trans-dermal și al celorlalte componente de care este însoțit. Numeroase studii științifice in vivo si in vitro au pus în evidență acțiunile și efectele emoliente, hidratante, anti-inflamatoare, anti-microbiene, antio-oxidante, cicatrizante și chiar anti-cancer ale bisabololului.
Bisabololul este prezent în mod natural în uleiurile esențiale vegetale ca cel de mușețel, bumbac sau porumb – sau arborele de Candeia (Candeia Tree). Deși este ușor de reprodus pe cale chimică, în cadrul testărilor a reieșit ca bisabololul natural este de 2 ori mai eficient decât cel sintetic.

In preparatele dermato-cosmetice, bisabololul este utilizat mai ales pentru proprietățile intens hidratante, anti-inflamatorii, cicatrizante și de protectie împotriva agenților patogeni. Este un agent anti-iritant puternic ce protejează și repară pielea stresată.
Toate aceste calități recomandă bisabololul natural ca ingredient cheie al produselor pentru ingrijirea pielii delicate a bebelușilor. In combinație cu diferite extracte din plante și uleiuri vegetale presate la rece intensifică acțiunea protectoare a acestora și le mărește gradul de absorbție. Datorită acestei absorbții mărite este indicat ca produsele pentru bebeluși să fie cât mai naturale și neapărat testate dermatologic – pentru a evita să introducem în organismul bebelușilor substanțe sintetice.

Balsamul de funduleț Bebe Drag de la Vivanatura are o formula 100% naturală, bogată în agenți emolienți și acizi grași, care previn descuamarea pielii și conferă o senzație de hidratare pe o perioadă lungă de timp, formând un strat protector. In compoziția acestui balsam, bisabololul detine un rol important, alături de uleiul nutritiv de cocos. Prin compozița naturală, Balsamul de funduleț este un remediu eficient și blând, care protejează pielea de uscăciunea, iritații și pruritul provocat de scutec. Poate fi utilizat pentru nou născuți încă din prima zi de viață – de la 0 ani. In cadrul gamei de dermatocosmetice Bebe Drag, bisabololul se regăsește și în compoziția Cremei de Funduleț – aliat de nădejde împotriva simptomelor dermatitei de scutec.