Artroza si osteoporoza – remedii naturiste

Este suferinţa cartilagiului articular, un ţesut elastic care acoperă extremităţile oaselor. În mod normal, suprafaţa acestor cartilagii este foarte netedă, facilitând mobilitatea articulară şi absorbând, totodată, şocurile. Acest lucru este deosebit de important la nivelul articulaţiilor mari, care suportă greutatea corpului, cum sunt cele de la picioare şi articulaţiile coloanei vertebrale. Pe măsură ce artroza progresează, suprafaţa cartilagiilor şi a osului de dedesubt devine neregulată, apar excrescenţe osoase (numite ciocuri sau noduri). Remediile simple sunt aplicaţiile calde şi reci, alimentaţia sănătoasă şi protejarea articulaţiilor.
Aplicaţii externe:
Se prepară o pastă obţinută ditr-o căpăţână de usturoi pisat, amestecat cu apă, pe zona afectată.
Se amestecă 3 linguri de troscot cu 2 linguri de frunze de mesteacăn şi 2 linguri de fructe de măceş. Se pun plantele într-un termos sau într-o sticlă de culoare închisă şi se toarnă deasupra un pahar cu apă fiartă. Se lasă de seara până dimineaţa, iar a doua zi se adaugă în soluţie 2 linguriţe de sare. Se înmoaie un prosop de bumbac în această infuzie, se stoarce şi se aplică pe locul dureros. Tratamentul se poate face în fiecare seară, până la dispariţia durerilor.
Se aşază 100 g de paie de ovăz într-o cratiţă întinsă, se toarnă apă cât să le cuprindă şi se fierb 30 minute la foc mic. Se aplică cataplasme călduţe pe locul bolnav.
Se toarnă ulei de măsline peste frunze tinere de nuc şi se lasă la macerat 6-7 ore, după care se aplică frunzele în 3-4 straturi pe locul bolnav.
Se aplică pe zona dureroasă cataplasme cu ceapă tocată sau usturoi pisat.
Se adaugă cinci picături de ulei volatil de portocal într-o lingură de ulei vegetal (de măsline) şi se frecţionează uşor zona dureroasă. Pentru comprese se pun 3-5 picături de ulei volatil pe o pânză umezită cu puţină apă şi se aplică pe locul afectat de boală.
Acestea sunt  remedii naturale (populare), iar contributia VivaNatura este doar in sensul popularizarii lor.
Osteoporoza
Apare cu precădere la vârstnici şi la femei, după menopauză, dar poate afecta ambele sexe la orice vârstă. Diagnosticul este dificil de pus în fazele incipiente, necesitând teste de determinare a densităţii osoase. Osteoporoza este supranumită şi hoţul tăcut, pentru că poate slăbi oasele timp de ani de zile fără să fie detectată.
Un lucru foarte important este calciul, mai ales pentru persoanele cu risc crescut la osteoporoză. Osul pierdut nu mai poate fi recuperat oricât s-ar creşte aportul de calciu. Pentru persoanele adulte se recomandă un aport de circa 1000 mg calciu/zi, iar pentru bărbaţii trecuţi de 65 de ani şi pentru femeile în postmenopauză 1500 mg/zi. Laptele degresat, pasteurizat sau fiert este o sursă bună de calciu, dar există şi produse vegetale bogate în calciu – cerealele integrale, seminţele, legumele de culoare verde închis (broccoli, spanac, frunzele verzi de salată, lăptucă, lobodă).
Fitoterapie
Se ia câte o linguriţă de tinctură de mărar diluată într-o jumătate de pahar cu apă de 3-4 ori pe zi, minim 6 luni. Tinctura se prepară din 20 de linguri de seminţe de mărar care se amestecă cu 50 ml alcool alimentar de 70 de grade şi se lasă la macerat 8 zile, după care se filtrează. Se păstrează în sticluţe mici, închise la culoare.
Gimnastică
Exerciţiile fizice regulate ajută la menţinerea densităţii osoase şi, în plus, întăreşte sistemul muscular şi scade, astfel, riscul căderilor.
Cele mai indicate sunt exerciţiile antigravitaţionale, care presupun purtarea unor greutăţi – mersul pe jos, urcarea scărilor.
Dacă suferiţi de osteoporoză, nu efectuaţi exerciţii care cresc riscul de fractură, cele care suprasolicită coloana vertebra­lă, cum este gimnastica aerobică, săritul cu coarda sau joggingul. Nu faceţi genoflexiuni, exerciţii de flexie a trunchiului pe coapse sau alte exerciţii care arcuiesc spatele.
Alte remedii:
Se amestecă 1/2 litru alcool medicinal cu 50 aspirine pisate şi 2 linguri de sare de lămâie. Se lasă la macerat 2-3 zile, agitând de câteva ori pe zi până se dizolvă complet aspirinele. Cu acest preparat puteţi masa seara locurile dureroase.Se amestecă 3 vârfuri de cuţit de piper negru cu un pahar de sare grunjoasă şi 1/2 litru de coniac. Se lasă la macerat 5zile. Se pun apoi comprese cu această soluţie pe zonele dureroase.
Aceste remedii au scopuri informationale nu diagnosticheaza vre-o afectiune si nu pot substitui sfaturilor sau prescriptiilor medicilor
Un alt remediu deosebit de eficient – Crema Lyber de la VivaNatura constituita in procent de 98% din produse naturale da rezultate spectauloase  .
Ingredientele active precum camforul natural, terbentina extract natural din pin, ienupar, eucalipt, menta, ardei iute, mustar, untul pamantului, argint coloidal si inca o serie de ingredente naturale, determina o senzatie de incalzire locala dupa aplicarea prin miscari energice a cremei Lyber , iar prin folosirea curenta dispare durerea . Actiunea sinergica a acestor ingrediente face ca puterea lor de actiune sa fie penetranta pina la tesutul osos.
http://www.vivanatura.ro/bio/ai-reumatism-si-vrei-sa-fii-lyber/