Ai unghiile acoperite cu pete mici, albe? Iată ce înseamnă!

Nu e neobișnuit ca pete albe să apară, din când în când, pe unghiile noastre. Bunicile obișnuiau să ne spună că fiecare reprezenta o minciună pe care am spus-o.

Medicina modernă, totuși, are altă părere. Aceste pete albe pe unghii sunt cauzate de o afecțiune numită Leukonychia. Este o denumire care sună ciudat, dar nu este de fapt deosebit de grav.

Unele site-uri susțin că acestea este cauzate de deficiențele de calciu sau zinc. Nici această presupunere nu este adevărată. Aceste pete se dezvoltă ca urmare a unui traumatism, de obicei ușor, la unghie. În cazuri rare, petele se dezvoltă din cauza unei infecții ușoare sau alergii.

Prin urmare, acestea pot fi cauzate de efectele secundare ale anumitor medicamente. Dacă petele sunt însoțite de durere, este indicat să vă consultați medicul.

În timp ce petele sunt inofensive majoritatea timpului, în cazul în care apar pe toate unghiile, acesta poate fi un semn de anemie, ciroză, boli de rinichi, și diabet. Dacă știți că există vreun risc pentru astfel de boli , consultați, de asemenea, medicul.

Unghii fragile? Întărește-le!

Aveți probleme cu creșterea sănătoasă a unghiilor? Nici o problemă! Vitamina C din sucul de lămâie poate întări unghiile. Este suficient să le mențineți câteva minute într-un bol cu suc de lămâie și o lingură de ulei de cocos topit de câteva ori pe săptămână. Sucul de lămâie vă va curăța, de asemenea, unghiile de culoare gălbuie rămasă după folosirea îndelungată a ojelor de culoare închisă.

Coada-calului conține cantități mari de dioxid de siliciu, un mineral vital pentru unghii puternice și sănătoase. În plus, această plantă vă poate ajuta să scăpați de petele albe de pe unghii.

Sarea de mare conține un complex de minerale cu proprietăți de vindecare pentru unghiile slăbite. Aceasta poate ajuta la întărirea unghiilor fragile, precum și înmuierea cuticulelor și, în plus, adaugă o strălucire specială acestora.

Sursa: Simple Organic Life

***

Mâinile au nevoie de o cremă foarte hidratantă și hrănitoare care să mențină pielea sănătoasă, frumoasă și delicată. Crema de mâini VivaNatura are aceste calități necesare pentru îngijirea lor atentă. Uleiurile naturale de cătina și măsline împreună cu glicerina și extractul de gălbenele pătrund foarte ușor piele, făcând-o netedă și catifelată. Glicerina, unul dintre emolienţii clasici, este umectant și elasticizează pielea.

Uleiurile de măsline și de cătina sunt bogate în vitamine, minerale și proteine, echilibrează secreţia de sebum și nu blochează porii, înmoaie pielea și o regenerează. Previn apariția semnelor de îmbătrânire a pielii mâinilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *