Cosmeticele preferate de femei – cele de la VivaNatura ar putea sa fie printre acestea!

Majoritatea dintre noi isi doresc  sa folosesca „cosmetice naturale” ,  mai demult acestui termen ii erau  asociate  măştile de casă şi cremele home made, astazi datorita necesitatii de a „evada din plastice si sintetice ” s-a format (in primul rand dintre iubitorii de natura)  un curent tot mai numeros de oameni care s-au convins de urmatoarele:
– Multe dintre femei nu mai cred in cosmeticele de brand si ca acestea ar avea ingrediente naturale. Este adevărat, ca este foarte dificil sa gasim majoritatea ingredientelor active in cosmetice naturale, deoarece acestea ori ar fi prea scumpe si de regula au termen scurt a perioadei de valabilitate;
– Multe produse cosmetice indica ca ar avea ingrediente naturale în compoziţia lor, dar, de obicei, mult prea puţine pentru a fi eficiente;
– Cum se pot distinge produsele cosmetice naturale de celelalte cosmetice care includ doar câteva picături de extracte naturale si care de regula acestia sunt aromatizatori?
Natural este întotdeauna mai bine, iar sintetic daca nu neapărat rău, atunci intrebarea care se pune este:  ce capacitate au acestea pentru a realiza intradevar efecte benefice si satisfacatoare pentru pielea ta, ce  pot sa contina acestea?
Citiţi compoziţia produsului cosmetic şi veţi găsi cu uşurinţă in cazul în care ingredientele naturale sunt in cantitatile necesare. Toate componentele produsului sunt de obicei în ordine descrescătoare. Dacă puteţi găsi componente naturale în partea de sus a listei, asiguraţi-vă că aceastea sunt componente de bază. Dacă le găsiţi la sfârşitul listei de compoziţie, este doar un aromatizator şi nimic altceva.
Daca veţi vedea cuvintele „organic” , „holistic” sau altele de acest gen, de cele mai multe ori  este  o capacana, daca nu este trecuta compozitia in procente a cantitati de ingrediente naturale, atunci  acestea sunt doar niste „semnale” pentru cei care sunt în căutarea de  produse cosmetice naturale. Un alt aspect importanta este notiunea de „hipoalergenic”, aceasta înseamnă că produsul este liber de ingredientele incriminate ca si alergene, dar aveţi grijă, aceasta nu înseamnă ca acel produs va preveni apariţia de erupţii pe piele sau acnee.
Ce altceva ar trebui să mai stiti?
Exista totusi produse naturale utilizate, cum sunt ingredientele exotice sau cele de origine naturala si care sunt hidratante de top care „lega apă de piele”, sau alte efecte benefice, dar aveti totusi grijă dacă aveţi hipersensibilitate la unele elemente sau substante.
De exemplu exista oamnei care sunt alergici la polen, atunci acestia trebuie sa evite produsele care contin polen.
Astăzi există informaţii ca multe substane de sinteza pot dăuna pielii,  iar dermatologii spun ca este un adevarat tur de forţă ,  ca pielea sa reziste la multitudinea de agreiuni care i se aduc , totul depinde de tipul de piele cu care v-a inzetrat natura daca folositi in continuare produsele cosmetice cu produse de sinteza, adica multe chimicale.
Iata deci ca este mai rezonabil să se prefere ingredientele naturale. De fapt, multe femei nu realizeaza cat de iritata este pielea lor cu aceste substanţe chimice distructive până cand încerca cosmeticele naturale. Şi inca un lucru este cert, dacă pielea va este sensibila, nu folosiţi produse cosmetice cu alcool, ulei mineral sau formaldehida.
Produsele Vivanatura diversificate pe o larga paleta, de la produse de ingrijire si intretinere, la produsele de infrumusetare, au in componenta ingredeinte naturale  cu procente cuprinse intre 95 – 100 % . Principiile active din plante au efecte binefacatoarea asupra organismului nostru si sunt recunoscute de acesta, n-au efecte secundare si nici nu sunt in general alergene
Daca pana acum nu ati facut cunostinta cu produsele VivaNatura va invitam sa accesati magazinul nostru: www.vivanatrura.ro

sau daca doriti sa le cunoasteti indeapropape le puteti testa la magaziunul Ki-Life-Natural din Piata Amzei (langa Teatrul Ion Creanga).
 
pentru VivaNatura
Maria Mihaiu
cosmeticiana
lector formator in cosmentica