4 remedii naturiste pentru îndepărtarea depozitelor de ceară din urechi

ceara urechiLa unele persoane, glandele din interiorul urechilor produc mai multă ceară care nu poate fi îndepărtată cu ușurință în mod obișnuit. Astfel, excesul de ceară poate bloca întregul canal prin întărirea dopului natural care se formează pe canalul auditiv.
Ceara protejează urechea prin captarea prafului și a bacteriilor și a altor particule mici, diminuând eventualele răni ce ar putea apărea. Uneori, ceara poate fi produsă într-o cantitate prea mare și ne poate afecta auzul iar alteori ajunge chiar să fie dureroasă.
Nu este nevoie să suferiți, de cele mai multe ori blocajul pot fi tratat acasă, folosind unul dintre aceste remedii simple.

1. Ulei pentru copii
Încălziți o linguriță de ulei pentru copii la temperatura corpului. Nu uitați că orice lichid depus în ureche, care este mai cald sau mai rece față de temperatura normală a corpului poate provoca senzația de vertij. Înclinați capul, astfel încât urechea infectată să fie orientată spre tavan. Trageți urechea în jos și în afară, astfel încât aceasta să fie suficient de deschisă pentru ca uleiul să ajungă la blocaj. Puneți câteva picături în ureche, folosind o pipetă. Păstrați urechea în aceeași poziție timp de 5-7 minute. Se repetă de două ori pe zi timp de 3-4 zile. Spălați apoi ceara din ureche, folosind o seringă și apă călduță. Dacă funcționează corect, uleiul va înmuia ceara din ureche. După aceea, puneți câteva picături de alcool pentru frecție în ureche, pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor.

2. Soluție salină

Se amestecă două lingurițe de sare cu o jumătate cană de apă călduță până când sarea se dizolvă complet. Folosind o pipetă adăugați câteva picături în ureche, menținând capul îndreptat în sus. Țineți apa în ureche timp de 3-5 minute și înclinați capul în direcția opusă pentru a scurge apa. Acest lucru este declarat a fi cea mai bună metodă pentru a elimina ceara din ureche.

3. Oțet și alcool pentru frecție

Puneți părți egale de oțet și alcool într-un castron și apoi amestecați. Adăugați câteva picături în ureche și scurgeți imediat.Această metodă este foarte bun pentru înotători.

4. Uleiul de măsline

Pentru cei care nu au ulei de măsline se poate utiliza ulei pentru copii. Uleiul descompune blocajul care este cauza disconfortului ceea ce face mult mai ușor eliminarea acestuia.

Sursa: Organic Health

One thought on “4 remedii naturiste pentru îndepărtarea depozitelor de ceară din urechi

  1. Echipa Vivanatura says:

    vă recomandăm să ajungeți la medic pentru o evaluare profesională, este posibil să aveți infecție care nu se tratează cu remedii preluate din articole de pe internet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *