VOR UNII SA NE PROSTEASCA IN FAȚĂ – Ortorexia nervosa – o "boala" inventata pentru manipularea prin nutritie

In mediile occidentale, mai bine zis in Ziarul The Guardian a aparut un aricol care relata despre „Obsesia pentru hrana sanatoasa poate fi un semn al unei afectiuni psihice grave” , iar in continuare pretinde ca aceasta „boala” se numeste – ortorexia nervosa – care in latina ar insemna simplu „mancat sanatos pe sistem nervos”, dar nu o traduc ci lasa asa denumirea in latina fiindca, fiindca suna mai credibil deoarece din latina provin cele mai multe denumiri ale bolilor.
Aceasta asa zisa ofensiva are in spate de fapt Big Pharma care se stie ca este impotriva remediilor naturale, traditionale, este impotriva unui mod de viata sanatos si echilibrat, iar in mod neprofesionist mass-media romaneasca a preluat acesta „stire” papagaliceste si a raspandit-o fara sa se gandeasca ca exita totusi in Romania oameni care mai si gandesc si care nu se lasa pacaliti de „politicile de inobitocire a in masa”.
Ortorexia nervosa este de fapt o boala inventata, oricine poate trage o concluzie proprie daca a manca sanatos, a evita pesticidele si Organismele Modificate Genetica, daca a evita alimentele ultraprocesate si ultrarafinate este o Boala Psihica?
Sa vedem acum care ar fi motivul pentru care se inventeaza astfel de aberatii.
Un prim motiv este batalia despre care am mai scris Codex Alimentarius si pericolul pe care il au marile concerne de mancare fast food si care astfel isi vad afectate vanzarile.
Un alt motiv pentru a inventa noi „afectiuni psihice” cum este aceasta a Mancatului sanatos este acela ca acele alimente nesanatoase creeaza dependenta, ii tin pe oameni intr-o stare de letargie si sunt mai usor de controlat, adica daca esti preocupat de ceea ce mananci, esti considerat „afectat psihic” si cu siguranta ai nevoie de tratamente cu medicamente psihotrope puternice.
The Guardian mai spune ca „Ortorexicii au, in general, reguli stricte in alimentatie. Ei refuza sa se atinga de zahar, sare, cafeina, alcool, grau, gluten, drojdie, soia, porumb si lactate, iar acesta este doar inceputul restrictiilor dietetice pe care si le impun. Orice aliment care a intrat in contact cu pesticide, ierbicide sau aditivi artificiali este automat respins.”
Adica incercarea de a evita chimicalele, lactatele, soia si zaharul fac din tine un viitor pacient la ospiciu? Daca asta spun acesti ”experti trebuie sa o luam ca atare” ?
Este considerata „normala” consumarea alimentelor nesanatoase?
De ce le convine lor ca intreg mapamondul sa consume numai mancaruri procesate, pline de chimicale sintetice, de spun ca doar nebunii aleg mancarurile naturale?
Acesta este un atac psihologic la consumatorii atenti la alimentatie in demersul de marginalizarea a lor, fiind declarati instabili psihic si prin aceasta justificand trimiterea lor la institutii specializate, unde li se vor injecta medicamente psihiatrice si vor fi hraniti cu mancare complet procesata, moarta si plina de chimicale toxice.
Care ar fi logica acestui atac furibund care sustine ca a consuma mancare sanatoasa duce la malnutritie si care sustine ca alimentele nocive sunt considerate hranitoare.
Acesta e mesajul propagat astazi. Consumatorii de mancare proasta sunt „normali” si „in deplinatatea facultatilor mintale” si totodata „bine hraniti”. Dar cei care mananca sanatos sunt bolnavi, anormali si subnutriti.
Oameni ca Dr.Gabriel Cousens dau urmatorul raspuns: „Pentru ca o mai mare perceptie mentala si spirituala nu este posibila decat printr-un regim cu hrana vie, naturala.”
Cand mananci nesanatos, esti mai usor de pacalit si de controlat. Practic, mintea iti este incetosata, iar simturile iti sunt slabite de toate elementele chimice nesanatoase care sunt adaugate in mancaruri si alimente. Oamenii care traiesc din hrana nesanatoasa sunt usor de stapanit si isi pierd rapid capacitatea de a gandi individual. Pur si simplu fac tot ce li se spune de catre mass media sau cei care le sunt aparent superiori; nu se intreaba niciodata daca e bine ceea ce fac sau ce se intampla cu adevarat in lumea care ii inconjoara.
V-ati intrebat vreodata de ce americanii sunt o natie de suproponderali, este arhicunoscuta tipologia individului pachidemic in bermude cu un tricou larg care nu acopera o burta imensa si care musca pofticios dintr-un hamburgher imens (doar ei au invetat masura XXL) iar intr-o mana are o sticla de 2 litri dintr-o bautura gazoasa, maron si care contine si ceva coca.
Cei care consuma hrana sanatoasa si naturala au mintile si sufletele treze, ei pun intrebari sunt interesati de ce se petrece in jurul lor, ceea ce constituir un mare pericol pentru cei care conduc societatea consumerista in care traim, pentru ca „ignoranta si sugestibilitatea duc la mai mult consum”. De aceea sunt interesati ca oamenii sa cumpere orbeste in continuare mancare, medicamente, bunuri de consum, sa faca credite, sa gandeasca cat mai putin. Acest lucru este indeplinit destul de usor de hrana procesata, plina de chimicale toxice, de ce oare mancarurile moarte, procesate, raman felul principal la scolile publice, spitale si inchisori? Pentru ca hrana moarta inchide caile spre nivelele mai inalte ale mintii si oamenii raman concentrati asupra lucrurilor cotidiente, care le tin mintea ocupata: televizor, violenta, frica, sport, sex si altele.
Aceasta este cruda realitate – in societatea din zilele este de dorit majoritatea oamenilor sa sa traiesca ca niste roboti supusi , acesta s-ar numi Omul Normal (parca ne aduce aminte de „Omul Nou din alta epoca”.
Cei care lanseaza aceste percepte stiu ca adevaratul om „normal” este puternic, sanatos, cu mintea treaza, care isi trage energia din hrana vie si traieste ca un cetatean liber intr-o lume libera. Consumul alimentelor vii te elibereaza si te ajuta sa gandesti singur.
Dar alimentele procesate te inchid intr-o lume artificiala, in care experienta ta de viata e dirijata de companiile care produc bunuri de consum. Ele iti incetoseaza simturile cu substante chimice (monoglutamatul de sodiu) si esti spalat pe creier, astfel incat sa ai impresia ca mananci hrana adevarata.
Deci cine sunt cei normali?
Cei care mananca hrana procesata sunt adevaratii nebuni, iar singurul mod in care ii putem trezi la realitate este sa le dam mancare vie.
Surse:
www.guardian.co.uk/society/2009/aug/16/orthorexia-mental-health-eating-disorder
www.naturalnews.com