Motive pentru care dormitul alături de bebeluș dă dependență

Mamele adoră să doarmă alături de bebeluși
Poate că unii părinți nu aprobă deloc dormitul alături de bebelușul tocmai venit pe lume, gândindu-se la fel și fel de motive, precum lovirea din greșeală. Totuși, mulți alți părinți, în special mamele adoră să doarmă alături de bebelușii lor și și-ar dori ca acest moment să dureze o veșnicie.
Este și normal, după nouă luni de sarcină în care o mamă își poartă bebelușul în pântece, după naștere îi este greu să suporte despărțirea, așa că dormitul alături de bebeluș îmblânzește senzația străină că cel mic nu mai este acolo în pântece. Și apoi, se spune că multe lucruri pe care adori să le faci pentru bebelușul tău, de fapt nu le faci pentru el, ci pentru tine.
Așa este și cu dormitul alături de bebeluș. Cu puțină organizare și meticulozitate, mama poate crea o rutină benefică pentru ea și pentru micuț, astfel încât amândoi să beneficieze de un somn mai lung și mai odihnitor. O astfel de rutină poate începe cu o baie relaxantă pentru bebe și pentru mami cu cele mai blânde produse de igienă, așa cum sunt cele de la VivaNatura. Gama Bebe Drag conține toate produsele necesare pentru igiena și îngrijirea bebelușului încă de la naștere. De exemplu, Gelul de duș cu aloe și unt de shea este formulat cu ingrediente active care curăță delicat, hidratează pielea și întărește bariera protectoare naturală a pielii. Conține și extracte de gălbenele, pătlagină, mușețel și aloe vera care calmează pielea micuțului. Imediat după baie, ritualul de îngrijire poate fi continuat cu un masaj relaxant, utilizând Bebe Drag Loțiune de corp cu ulei de migdale și extract de ovăz, un produs hipoalergenic, 100% natural și de origine naturală, care nu conține parabeni, coloranți, petrolatum, PEG sau ingrediente de origine animală. Atât gelul, cât și loțiunea sunt produse indicate pentru îngrijirea pielii sensibile a bebelușului, miros tare plăcut în mod natural și, pentru că vin în cantități generoase, și mama le poate folosi pentru îngrijirea propriului ei corp care sigur tânjește după puțină hidratare. Îmbrăcați în haine cât mai confortabile, cei doi se pot retrage în lumea viselor.
Mamele care dorm alături de bebelușii lor sunt mult mai relaxate, la fel și micuții, și asta pentru că, sugarii care dorm alături de părinți au temperaturi mai stabile, ritmuri regulate ale inimii și mai puține pauze lungi în respirație în comparație cu bebelușii care dorm singuri. Asta înseamnă că bebelușul doarme mai sigur din punct de vedere fiziologic.
Mai apoi, mamele care dorm alături de bebelușii lor se bucură de o conștientizare sporită a prezenței copilului lor și pot acționa imediat dacă simt cumva că starea bebeșului este în pericol. Altfel spus, mama adoarme mai liniștită la gândul că imediat poate veni în ajutorul celui mic, iar bebelușul adoarme simțind protecția mamei.
Și alăptarea va fi mai plăcută având bebelușul aproape. Poate că nu știați, însă bebelușii care dorm în pat alături de mămicile lor cer să fie hrăniți de două ori mai mult decât cei care dorm singuri, ceea ce este benefic pentru mămică deoarece va putea să își mențină cantitatea de lapte, va suprima ovulația, în timp ce un bebeluș mai firav va câștiga în greutate. În plus, mama nu va fi nevoită să se coboare din pat de câteva ori pe noapte pentru a-și hrăni bebelușul, ceea ce este foarte extenunat.
Asta înseamnă, desigur, că mama va avea parte de mai mult somn, iar bebelușul va avea parte, la rândul său, de un somn de veghe. Este foarte relaxant pentru mamă să știe că micuțul ei nu doarme în stare profundă, ci în stare de veghe, deoarece stadiul de veghe este mai adecvat din punct de vedere fiziologic și mai sigur pentru bebeluși, fiind mai ușor să se trezească pentru a împiedica apneea. Mișcările mamei și mirosul laptelui matern fac ca cel mic să doarmă în stare de veghe pentru perioade mai lungi de timp.
Spre finalul acestui articol, iată și o cercetare recentă care arată cât de legați sunt micuții de părinții lor. În cadrul unui studiu, un sugar a fost abordat pe rând de mamă, apoi de tată și apoi de un străin, în timp ce un aparat îi monitoriza bătăile inimii. Copilul și-a sincronizat ritmul cardiac cu cel al mamei și al tatălui, dar nu și l-a sincronizat cu cel al străinului, ceea ce arată că bebelușii au o legătură profund fiziologică cu părinții lor.
Produsele VivaNatura le puteți achiziționa de pe www.vivanatura.ro și puteți descoperi toată gama Bebe Drag AICI