Buna ziua! si La multi Ani!
Noi cei de la VivaNatura uram un calduros „La multi ani” celor care poarta numele Sfantului Dumitru!
Sfintul Dimitrie cel Nou ocrotitorul Bucurestiului sa rasfranga asupra tuturor zile pline de dragoste!
Sanatatea si bunastarea, armonia si buna intelegere sa domneasca in caminul si casa fiecarui bucurestean!
Cartofi frantuzesti
Timp de preparare: 1 h
Ingrediente: 2 kg cartofi cruzi, 100 g unt, 200 g schweitzer ras,1 catel de usturoi, 0,5 l lapte, 200 g smintina, 2 oua (facultativ), sare, piper, nucsoara.
Mod de preparare: Se spala bine cartofii si se usuca intr-un stergar. Se curata cartofii si se taie felii subtiri (care nu se mai spala). Se amesteca laptele cu smintina, se incalzeste (nu se fierbe!) Intr-un castron se amesteca feliile de cartofi cu schweitzer-ul ras, laptele si smintina calde, (ouale batute) si sare, piper, putina nucsoara rasa. Se freaca bine un vas de Yena cu catelul de usturoi, apoi cu unt. Se varsa compozitia in vas, se presara cu bucati de unt, apoi cu schweitzer ras. Se da la cuptor fierbinte, apoi se scade temperatura si se coace 40-50 min. (se incearca cu furculita). Daca se rumeneste prematur, se acopera cu foaie de aluminiu. Specific: Franta
Castraveti napolitani
Ingrediente: 10-12 castraveti mijlocii, 150 gr. unt, 2 cepe, 150 gr. orez, o legatura de patrunjel verde, 2 rosii mari, sare, piper macinat, o lingura de pesmet. Pentru sos: 50 gr. unt, 10 gr. faina, 500 gr. pulpa de rosii, 1 dl smantana.
Mod de preparare: Se curata castravetii, se ta ie in doua, se sareaza usor si se lasa putin sa se scurga. Se pune untul sa se incinga intr-o cratita, se caleste in el ceapa tocata, apoi se adauga si orezul si se lasa sa devina sticlos. Se pune patrunjelul tocat si castravetii taiati in bucati cam de 1 cm. Separat, se curata rosiile de pielita, se taie marunt si se pun peste castraveti si orez. Se potriveste mancarea de sare si de piper si se lasa sa fiarba usor in sucul de rosii, cateva minute. Se incinge cuptorul si se pune mancarea la gratinat. Cand e gata, se serveste cu sosul de rosii preparat din untul incins, in care se caleste usor faina, apoi se adauga pulpa de rosii si la urma, smantana. Italia