Tulpina ucigasa de Esherichia Coli = tulpina mutant – datorita alimentatiei cu porumb a vitelor


Cu ce scop se face hranirea cu porumb a vacilor?

Pe de o parte se realizeaza ingrasarea rapida a animalului, iar pe de cealalta parte hrana este ieftina si produsa in cantitati uriase – din aceaste considerente marile companii transnationale isi trag profituri financiare imense.
Cum si unde  apare tulpina ucigasa de E-coli?
Modificare bacteriei comune Esherichia-coli in stomacul vacilor, este produsul hranei denaturate cu porumb, in detrimentul hranirii cu iarba a rumegatoarelor erbivore.
Exista atuuri pentru animalul in sine, sau pentru populatie?
Hranirea vacilor cu porumb duce la deformarea in stomacul vitei a bacteriei comune e-coli, la o tulpina E – Coli rezistenta la acidul din stomac, acest tip de e-coli este periculos, deoarece apare o mutatie numita E coli 0157:h7.
Bovinele, sau rumegatoarele ierbivore (cum arata si numele) au organele interne astfel concepute incat alimentatia lor sa fie axata in principal si cu preponderenta pe iarba, sau fan.
Ce modificari apar insa daca vaca este hranita in principal cu porumb?
In tractul digestiv al animalului ierbivor, caruia i s-a modificat substantial hrana apar o serie de modificari (acestea modificari au fost fundamentate de studii stiintifice), prin perturbarea echilibrului digestiv al bovinelor si modificarea compozitiei bacteriene din stomacul animalelor erbivore.
O data aparuta aceasta tulpina periculoasa de E -coli ea se propaga foarte repede si usor la intrega ferma si in continuare ajunge in hrana populatiei.
Propagarea acestei bacterii se datoreaza si modului de crestere al animalelor, daca in urma cu cativa zeci de ani, vacile erau raspandite pe pasuni si haladuiau libere in arealul natural, acum ele sunt crescute in ingrasatoarii inchise, inghesuite cat mai multe impreuna, iar balegarul infectat de la una ajunge sa infecteze intreaga crescatorie, deoarece o igiena de farmacie este imposibil de tinut intr-un grajd imens populat de sute de animale.
Urina si fecalale de la animalul infectat ajung usor si la restul animalelor (cand ele stau culcate) si astfel se propaga bacteria e-coli de la una la alta, curatarea cu jet de apa nu face decat sa raspindeasca pe o suprafata mai mare infectia.
Animalele ajung la abatoare cu balegarul pe ele, acolo sunt sacrificate in masa (pana la 400 de animale pe ora), oricate masuri de igiena s-ar lua, posibilitatea infectarii carnii cu E – coli este maxima, iar de aici am ajuns si la raspandirea ei fulgeratoare in produsele alimentare si la om.
Am tinut sa va prezentam aceasta istorie care s-a intimplat in America in urma cu circa 4 ani, pentru a putea vedea si celalata latura a modului cum se poate propaga si infecta populatia cu Eshericchia coli.
Aceasta bacterie este cunoscuta sub numele de ”bacteria hamburgherilor” deoarece s-a raspandit prin acest preparat ultraprocesat obtinut din carnea vacilor hranite cu porumb.
V-am prezentat doar un caz despre cum se pot raspandi in masa bacteriile si virusii, atunci cand intereselor financiare primeaza cu orice pret.
De ce porumbul in detrimentul ierbii?
Datorita moleculei sale care poate fi usor modificata, porumbul a fost folosit pentru fabricarea celor mai multe alimente si ingrediente alimentare.
Porumbul este folosit pe scara larga si in hrana animalelor de la porci, la vaci, la oi, capre si s-a mers pana la hranirea pestilor cu porumb, sub o forma, sau alta toti am fost invatati sa mancam porumb.
Aparent nu pare o problema, doar noi romanii mancam mamaliga de secole, dar din pacate nu despre porumbul neaos nemodificat genetic vorbim aici.
Este vorba de un hibrid adaptat si modificat genetic,  in asa incat sa suporte o cat mai mare diversificare a produselor rezultate din porumb, aparent „o revolutie”  in industria alimentara, cu un cost al productiei cat mai mic.
In America (si de acolo a traversat oceanul), majoritatea produselor sunt pe baza de continut de porumb, sau soia, aceste 2 culturi au suportat in ultimii ani cele mai multe modificari in plan genetic.
In cazul porumbului cultura lui care a explodat in ultima suta de ani, ca si in cazul carnii.
Exemplul elocvent ar fi: ” daca acum 100 de ani productia era de 20 de banite la un pogon de pamaint azi se scot 100 de banite la 1 pogon de porumb” si toate acestea datorita:
– modificarilor genetice, sau cum spune Michell Pollan, ”pe baza compusilor reorganizati din porumb”
– ingrasamintelor chimice, pesticidelor si insecticidelor,
Pentru acestea s-au codificat legi, s-a concentrat intreaga industrie de tehnologizare a hranei in mainile catorva industriasi care au devenit adevarati colosi si care azi dicteaza productiile agricole si preturile.
Datorita acestora industria alimentara, a tehnologizat mancarea, prin gusturi si mirosuri atragatoare fabricate in laboratoare, inventandu-se noi mancaruri.
Stim cu totii ca astazi cea mai mare parte a ”hranei vine din industria carnii si nu din fermele agricole”, in principal azi hrana este controlata de la samanta pana la pachetul gata ambalat.
In anii 70, primii 4 producatori de carne de vita controlau 25% din piata americana, astazi primii 4 controleaza mai mult din 80 % din piata.  Vezi filmul Food Inc.
S-a ajuns astfel la uniformizarea carnii de vita si porc prin uniformizarea hranei standardizate cu care sunt hranite animalele, industria alimentara este cea care a revolutionat modul de crestere al animalelor si nu zootehnia sau, agronomia.
Michell Pollan producatorul filmului Food Inc. spunea ca productiile agricole industrializate si multitudinea de produse alimentare din hipermaketuri ”nu este un corn al abundentei de alegere, ci o iluzie a diversitatii”.